Розділ Події

До Шепетівки привезли Вифлеємський вогонь миру

Автор shepetivka-rada.gov.ua 29 грудня 2015, 17:25
Традиційно, напередодні Різдва Христового пластуни проводять всеукраїнську акцію "Вифлеємський вогонь миру", яку благословляють більшість Церков в Україні. Вифлеємський Вогонь Миру як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Ідея Вогню і його простий символізм — мир, радість і братерство — прихильно сприйнялися українською громадою продовж останніх років, ставши для багатьох з нас невідємною частиною святкування Різдва.
29 грудня Віфлеємський вогонь Миру привезли до Шепетівки, який вдруге урочисто запалав біля головної міської ялинки.

Передача Вифлеємського світла миру відбулася за участі великої кількості шепетівчан.

До акції долучилися працівники виконавчого комітету міської ради. На початку дійства до присутніх звернувся міський голова Михайло Полодюк, який привітав присутніх зі святами:
Я думаю, що це чудова акція, і я вдячний українським пластунам, що вони з такою ініціативою несуть символ миру на нашу українську землю. Сьогодні мир для всіх українців актуальний як ніколи. Цей вогонь – символ благодаті і добробуту. У такий непростий для України час дуже хочеться, щоб у наших серцях та душах панував мир, спокій та злагода.

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — скаути по усьому світу.

0
репостів
0
репостів