Розділ Події

Хмельницька ОВК змінила межі округів в Шепетівці

Автор 22 жовтня 2015, 18:32
Хмельницька ОВК змінила межі округів  в Шепетівці Фото Афіни Черкезової, НГП
Хмельницька обласна виборча комісія вимушена визнати межі виборчих округів, які одноосібно змінила колишня голова виборчої комісії Наталія Кострубська. Про це повідомив Незалежний громадський портал. Таке рішення сьогодні було ухвалене на засіданні ОВК.
Бюлетені для цих округів вже надруковані. Якби комісія не визнала межі округів, це могло б стати підставою для визнання результатів не дійсними. Зокрема, мають на увазі округи №7, №8 та №9, межі яких були посунуті, знаходяться у місті Шепетівка.

Дані про виборчі округи, які були оприлюднені в газеті “Подільські вісті” відрізняються від тих, що є на сайті ЦВК. Відповідно до закону про місцеві вибори, після затвердження територіальною комісією виборчих округів вони зобов’язані оприлюднити свою постанову разом із додатком  в ЗМІ та передати їх в ЦВК через реєстр виборців.

На вчорашньому засіданні ОВК встановили, що після прийняття комісією рішення і постанови про затвердження виборчих округів, в ці відомості не менше трьох разів вносились зміни. Члени комісії стверджують, що це особисто робила екс-голова ОВК Наталія Кострубська.

У зв’язку з тим, що комісії не зрозумілі підстави і мотиви одноосібного внесення змін в межі виборчих округів головою виборчої комісії, але разом з тим, щоб не допустити зриву виборів, комісія прийняла зміни до меж виборчих округів. Їх можна подивитись на сайті ЦВК.

Також комісія вирішила вкотре звернутись до правоохоронних органів, аби ті надали правову оцінку діям Наталії Кострубської. На їхню думку, одноосібне прийняття подібних рішень – є грубим порушенням.

Окрім того, голова ОВК Костянтин Раац не виключає, що можуть бути й інші невідповідності у межах виборчих округів, що були надруковані в пресі та оприлюднені на сайті ЦВК. Проте сьогоднішнім визнанням меж, які прийняла Наталія Кострубська, комісія упередила можливі претензії.
0
репостів
0
репостів