Розділ Події

Вперше відзначили День захисника України

Автор shepetivka-rada.gov.ua 14 жовтня 2015, 18:30
На передодні Дня захисника України в Шепетівці вшанували пам'ять загиблих учасників антитеростичної операції на сході та Героя України Миколи Дзявульського. На міському цвинтарі представники влади на могили захисників поклали квіти.
Перші у Шепетівці урочистості з нагоди свята пройшли 13 жовтня. З цього приводу в Міському будинку культури відбувся концерт. Працівники культури та учасники народної самодіяльності виконали пісні для присутніх у залі учасників АТО та гостей.

«В цей урочистий день ми вшановуємо всіх, хто причетний до цього високого звання захисника України: від козацтва і до наших сучасників, що обороняють цілісність держави від російського агресора. Бажаю кожному миру, добра, злагоди в сім'ях та довгоочікуваної перемоги» — сказав Михайло Іванович.

Оскільки в народі 14 жовтня офіційно вважається днем створення Української повстанської армії, то виконуючий обов'язки міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк особисто привітав і чотирьох ветеранів УПА та членів ОУН, які проживають в місті. Очільник влади подякував їм за невпинну боротьбу за незалежність України.

Нагадаємо, що свято захисника України запропонував відзначати на Покрови Інститут національної пам'яті, а вже рік тому Президент України зробив 14 жовтня державним вихідним. Для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості було обрано такий символічний для нашої історії день.
0
репостів
0
репостів