Розділ Події

Городищенський монастир відзначив своє престольне свято

Автор 22 вересня 2015, 20:07
21 вересня, у день Різдва Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви МП, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Городищенському Різдва Богородиці чоловічому монастирі Шепетівської єпархії. Про це повідомляє church.ua.
Його Блаженству співслужили митрополити: Вишгородський і Чорнобильський Павел, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври; Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий справами УПЦ; Рівненський і Острозький Варфоломій, Почаївський Володимир, намісник Свято-Успенської Почаївської лаври; архієпископи: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Шепетівський і Славутський Пантелеімон, Яготинський Серафим, Городницький Олександр; єпископ Конотопський і Глухівський Роман, а також духовенство єпархії.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.
Читаючи про історію Різдва Пресвятої Богородиці, ми звертаємо увагу на те, який великий подвиг терпіння і молитви проявили батьки Божої Матері – святі праведні Іоаким і Анна. В нашому житті ми також зустрічаємо проблеми, які хочемо вирішити. Про них ми молимося Богові, бо знаємо що своїми силами це вирішити неможливо. Тому ми просимо, щоб Бог послав нам свою благодать, яка б допомогла нам досягнути потрібного результату.
По закінченні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив керуючого Шепетівською єпархією архієпископа Пантелеімона орденом святого рівноапостольного князя Володимира І ступеня, а також вручив благодійникам обителі відзнаки Української Православної Церкви.

Після нагородження Онуфрій очолив велелюдний хресний хід монастирем, по завершенні якого привітав усіх присутніх із престольним святом обителі і благословив усіх.
Фотозвіт із богослужіння

Відео

0
репостів
0
репостів