Розділ Події

Міські депутати знову перейменовували вулиці, виділяли кошти за ремонт доріг та слухали звіт про боротьбу із корупцією

Автор shepetivka-rada.gov.ua 04 вересня 2015, 17:42

3 вересня під головуванням в.о. міського голови, секретаря міської ради Михайла Полодюка відбулось пленарне засідання чергової 72-ї сесії Шепетівської міської ради шостого скликання, на яке винесено 23 питання та ухвалено відповідні рішення.

На початку засідання депутати міської ради взяли до відома інформацію про стан та динаміку злочинності і заходи з протидії корупції на території м. Шепетівки та Шепетівського району за І півріччя 2015 року.

В інформації зазначається, що упродовж І півріччя міжрайонною прокуратурою активно використовувались повноваження з представництва інтересів громадян та держави в суді. Так, до судів заявлено цивільні, адміністративні та господарські позови на суму понад 48 млн. грн. в інтересах держави. Судами з їх числа задоволено позовів на суму понад 33 млн. грн. Зокрема, рішенням господарського суду Хмельницької області задоволено черговий позов Шепетівського міжрайонного прокурора, який пред'явлено в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ПАТ «НАК «Нафтогаз України» до ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» про стягнення більше 12 млн. грн. заборгованості за укладеним договором про постачання природного газу.

Всього у поточному році Шепетівським міжрайпрокурором до зазначеного ТОВ пред'явлено 8 позовів з аналогічними вимогами про стягнення 48 млн. грн.

Окрім того, упродовж першого півріччя 2015 року Шепетівською міжрайпрокуратурою розпочато 4 кримінальних провадження з ознаками корупції, в тому числі за фактами одержання неправомірної вигоди, розкрадання бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем. За результатами розслідування яких до суду спрямовано 3 обвинувальних акта для розгляду.

Загалом, робота міжрайонної прокуратури сприяє підвищенню ефективності діяльності щодо протидії злочинності і корупції, захисту прав і свобод громадян та інтересів держави від неправомірних посягань, однак потребує вжиття додаткових заходів, зокрема щодо виявлення порушень при використанні бюджетних коштів, корупційних правопорушень та вжиття заходів з метою повернення земель до державної та комунальної власності.

Крім цього, у ході засідання сесії депутати розглянули звернення Хмельницької обласної державної адміністрації про виділення субвенції в сумі 126 тис. 913 грн. з міського бюджету до обласного бюджету на погашення кредиторської заборгованості по ремонту Сініат дорожнього покриття вулиці Горбатюка міста Шепетівки. Кошти вирішено виділити за підсумками виконання міського бюджету за 9 місяців 2015 року опісля усунення наявних на цей час недоліків на відремонтованому відрізку догори по вулиці Горбатюка.

У зв'язку із тим, що земельний податок відповідно до чинного законодавства є одним із основних надходжень до міського бюджету, депутати відмовили у звільненні Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України від його сплати.

Оскільки у квітні цього року міська рада розірвала концесійний договір із ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», депутати вирішили, що недоцільно і юридично неправильно погоджувати інвестиційну програму даного підприємства.

Щодо інших питань порядку денного, то депутати затвердили зміни до бюджету міста на 2015 рік, надали матеріальну допомогу громадянам, що постраждали від пожежі та на дороговартісне лікування, затвердили міську Програму забезпечення житлом учасників бойових дій, інвалідів війни з числа учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій на території інших держав, надали дозвіл на розроблення детального плану територій, внесли зміни до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста на 2015-2019 роки.

З метою впорядкування і підвищення ефективності роботи виконавчого комітету депутати з 2 листопада цього року ліквідували дозвільний центр, як окрему складову частину центру надання адміністративних послуг, а його працівників перевели на посади адміністраторів ЦНАПу.

Із змінами та поправками погоджено проект Договору надання послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків та послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій житлового фонду міста Шепетівки.

На виконання законів України щодо усунення наслідків панування тоталітарної ідеології колишнього СРСР депутати змінили назви вулиць міста, зокрема вулицю Жухрая перейменували на вулицю Ігоря Балди, вулицю Сергія Лазо - на Руслана Мазунова і вулицю Фурманова - на Сергія Гаврилюка.

Окрім вище згаданих питань, народні обранці розглянули проекти рішень про затвердження технічної документації, надання дозволів на виготовлення технічної документації, земельні питання, тощо.

Із прийнятими рішеннями міської ради можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради (shepetivka-rada.gov.ua) у розділі «Міська рада».

Останнє редагування 14 жовтня 2018, 00:36
0
репостів
0
репостів