Розділ Події

Шепетівчани презентували свій край у обласному центрі і не тільки

Автор 25 серпня 2015, 19:18
23 серпня, на головній площі області, відбулись урочисті заходи з нагоди святкування Дня Незалежності України. Участь в заходах взяла делегація з нашого міста, яку очолив в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк.
На початку святкування на центральній площі міста Хмельницького — майдані Незалежності відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України. Цьогоріч право підняти жовто-блакитний стяг доручили військовим, які захищали незалежність нашої держави на східних кордонах України.

Ще один величезний стяг України невдовзі вирушить на схід. Його керівники області та міста Хмельницького вручили полковнику Сергію Ковбасюку, який повинен передати нашим воїнам.

Далі відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки пам'яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО. Під час спільного молебню релігійних конфесій присутні молитвою вшанували пам'ять всіх загиблих у російсько-українській війні та під час Революції Гідності.

На дошці пам'яті викарбовано імена 214 Героїв: 104 Герої Небесної Сотні та 110 Героїв АТО, які віддали за процвітання та незалежність України найдорожче, що є в людини – своє життя. На дошці біля облдержадміністрації розміщенні фото шепетівчан, які віддали життя за Незалежність України — Героя України Миколи Дзявульського, військових — Ігоря Ляшенка, Максима Коваля, Ярослава Кревогубця, Ярослава Давидова, Валентина Драчука.

По завершенні урочистої частини святкування продовжилось на центральній площі міста культурно-мистецькою акцією, в рамках якої на майдані Незалежності розгорнулось наметове містечко з презентацій традицій національної культури та української кухні усіх районів Хмельниччини.

Презентація міста Шепетівки привернула найбільшу увагу серед хмельничан та гостей обласного центру. Директор літературно-меморіального музею імені Миколи Островського — В'ячеслав Сміховський провів майстер клас з гончарства для усіх присутніх.
Останнє редагування 25 серпня 2015, 19:34
0
репостів
0
репостів