Розділ Події

В Шепетівці запрацювала система відеонагляду за правопорядком "Безпечне місто"

У Шепетівському міському відділі міліції ввели в експлуатацію найсучаснішу систему відеоспостереження, подаровану правоохоронцям місцевою громадою. Система складається з 24 найсучасніших камер на пульту керування. Про це повідомляє Прес-служба УМВС України в Хмельницькій області.

Спеціальне обладнання вартістю понад 120 тисяч гривень заради покращення стану правопорядку та безпеки міста міліціонерам презентувала громадська організація «Ліга керівників», яка об‘єднує місцевих підприємців.

- Ми знайшли можливості і резерви для того, щоб зробити Шепетівку безпечною і комфортною, - каже керівник громадської організації Микола Агарков.

Відтепер місто перебуває під постійним наглядом камер, які встановлені у місцях масового перебування громадян, поблизу важливих об‘єктів інфраструктури та на усіх виїздах з міста. Камери реагують на рух, за необхідності можуть наближати зображення чи «супроводжувати» певний об‘єкт. Система має функцію автоматичного розпізнавання та фіксації номерних знаків автомобілів . Вся інформація в режимі «онлайн» виводиться на монітор в черговій частині міліцейського відділку і може зберігатися в пам‘яті комп‘ютерів будь-який час.

- Навіть у тестовому режимі роботи системи відеонагляду нам вдалося оперативно розкрити кілька злочинів. Серед них – вбивство, серія пограбувань, викрадення автотранспорту, - розповідає начальник міськвідділу міліції Шепетівки Олександр Завадський.

Очільник обласного управління міліції Микола Семенишин запевнив, що це лише початок. У інших райцентрах також поступово впроваджуються аналогічні інформаційні технології:

- Маємо надію, що вже до кінця року такі системи запрацюють у всіх містах області. Частково кошти планується отримати із обласного бюджету. А потім хочемо все об'єднати в загальну обласну мережу. Тим більше, що технічно такі можливості є, - ділиться планами полковник міліції.

Правоохоронці переконані, що це не лише допоможе їм оперативно реагувати на різного роду порушення, а й стримувати й самих правопорушників.


Останнє редагування 24 вересня 2018, 01:16

Відео

0
репостів
0
репостів