Розділ Події

Рівненська прокуратура не дала обібрати шепетівську райдержадміністрацію

Автор 15 липня 2015, 15:17
Прокуратура Рівненської області захистила інтереси держави в особі Шепетівської районної державної адміністрації та запобігла стягненню з органу державної влади коштів у сумі понад 650 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.
Зокрема, одне з товариств звернулось до господарського суду із позовом про стягнення з державної установи вказаних грошей у якості відшкодування вартості двох трикімнатних квартир у м.Шепетівка за договором купівлі-продажу, укладеним з районною адміністрацією.

Суд першої інстанції 29.01.2015 вирішив стягнути кошти з райдержадміністрації у зв’язку із тим, що договір купівлі-продажу зазначених об’єктів нерухомого майна незареєстрований та не посвідчений нотаріально.

Проте прокуратура Рівненської області, вступивши в розгляд справи, довела, що спірні квартири на момент укладення договору перебували у комунальній власності та не належали на праві власності товариству.

Відтак, відсутні правові підстави для задоволення позовних вимог.

Рівненський апеляційний господарський суд 6 липня 2015 року прийняв рішення про відмову у задоволенні позовних вимог до державного органу щодо стягнення з останнього коштів.
Останнє редагування 15 липня 2015, 15:25
0
репостів
0
репостів