Розділ Події

Шепетівська міська рада розірвала договір концесії з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»

Автор shepetivka-rada.gov.ua 02 травня 2015, 14:18
29 квітня під головуванням в.о. міського голови, секретаря міської ради Михайла Полодюка відбулось пленарне засідання чергової 68-ї сесії Шепетівської міської ради шостого скликання, на якому депутати розглянули більше 40 питань порядку денного та ухвалили відповідні рішення.
На початку пленарного засідання за пропозицією депутата Валентини Прохорчук народні обранці прийняли звернення Шепетівської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги допоки робоча група з питань обґрунтованості тарифів, яку створено у Верховній Раді, професійно та неупереджено проаналізує питання об'єктивності підвищення тарифів на комунальні послуги та візьме під контроль питання їхнього формування.

Відповідно до рекомендації комісії з проведення конкурсу на право отримання в концесію об'єктів централізованого опалення, водо-теплопостачання, що перебувають у комунальній власності, засідання якої відбулося в понеділок, 27 квітня, депутати міської ради розірвали договір концесії з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Договір був розірваний тому, що теплопостачальне підприємство не дотримувалося умов концесійної угоди між Шепетівською міською радою та ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Про виконання угоди доповів начальник управління економічного розвитку міськвиконкому Олександр Гринь.

Посадовець зазначив, що за багатьма пунктами концесійної угоди підприємство порушувало умови її виконання. Відповідно до концесійної угоди підприємство має здійснювати інвестиційну діяльність. Так, у пункті 8 концесійного договору від 02.12.2011р. зазначено, що товариство зобов'язувалось здійснити впродовж 2012-2014 років модернізацію котельні за адресою — м.Шепетівка, пров. Короленка, 1а, за рахунок власних інвестицій на суму 10,5 млн.грн. Даних інвестицій територіальна громада не отримала.

Крім того, шепетівчани не отримали в повній мірі компенсації за ненадані товариством послуги. Опалювальний сезон 2013-2014 років був припинений достроково 1 квітня 2014 року у зв'язку із сприятливими погодними умовами. Жителі міста сплачували рахунки за послуги з теплопостачання включно до 15 квітня, тобто товариство мало зробити перерахунок платежів за 15 днів. Підприємство завдяки клопотанню виконавчого комітету та втручанню Антимонопольного комітету таки здійснило перерахунок розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, але на занижену суму коштів. За даними товариства загальна сума перерахунку для споживачів "населення" складає 484226,84 грн. Таким чином, ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» по населенню занизив суму, на яку зменшується розмір плати за надання послуг з централізованого опалення, на 131083,96 грн.

Також, відповідно до концесійного договору, товариство має щоквартально сплачувати концесійний платіж, незалежно від наслідків господарської діяльності. Але фактичні розрахунки проводяться з порушенням порядку, умов, розміру внесення та встановлених термінів. За фактом порушення сплати концесійних платежів виконавчим комітетом підприємству направлялися претензії вторік на суму понад 230 тисяч гривень та цьогоріч у розмірі майже 90 тис. грн. Станом на 24 квітня до міської ради відповіді на вказані претензії від ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не надійшло. Хоча законом України «Про державно-приватне партнерство» передбачено, що приватні партнери надають іншій стороні інформацію щодо своєї діяльності в рамках укладеного договору. Товариство жодного разу протягом 2012—2014 років не надавало міській раді відповідної інформації.

Отож, невиконання ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» концесійного договору та щорічне нарощування боргів перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ спонукали депутатів міської ради розірвати договір концесії з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Щодо інших питань порядку денного засідання сесії міської ради, то депутати надали субвенцію у розмірі 80 тисяч гривень для придбання медикаментів та для капітального ремонту автомобілів та встановлення газобалонного обладнання для «Шепетівського центру медико-санітарної допомоги».

На підставі особистої заяви Галини Островської депутати достроково припинили повноваження керуючого справами виконавчого комітету Шепетівської міської ради.

Наступним питанням було затвердження Василя Рачука на посаду керуючого справами виконавчого комітету. Відповідно до регламенту депутати провели таємне голосування, під час якого запропонована кандидатура не була затверджена.

Розглянувши проект Програми соціально-економічного розвитку міста на 2015 рік депутати прийняли рішення її затвердити.

Про виконання Міської програми соціального захисту населення на 2011-2015 рр. розповів начальник управління соціального захисту населення Сергій Білас.

З метою вшанування пам'яті загиблих у зоні АТО Ігоря Ляшенка та Ярослава Давидова депутати надали згоду на встановлення меморіальних дощок на фасадах навчальних закладів, де навчалися військовослужбовці.

Депутати відхилили проект рішення щодо перейменування вулиць.

Окрім цього народні обранці розглянули проекти рішень про затвердження технічної документації, надання дозволів на виготовлення технічної документації, земельні питання, тощо.

Фотозвіт із сесії міської ради

Відео

0
репостів
0
репостів