Розділ Події

Відзначили річницю розстрілу Небесної Сотні та відкрили пам'ятну дошку Миколі Дзявульському

Автор 18 лютого 2015, 22:26
Події, що відбувались на зламі 2013 - 2014 років та відбуваються сьогодні, мають доленосне значення для України та українців. Це справді, як було сказано у назві фільму про Євромайдан, була «Зима, що нас змінила». Адже для багатьох із нас Майдан став випробуванням, виміром людськості та гідності.
Сьогодні напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, який відповідно до Указу Президента України буде щорічно відзначатиметься 20 лютого, шепетівчани відзначили річницю тих трагічних подій. 

Спочатку на площі імені Тараса Шевченка провели акцію «У нас єдина держава і ми єдиний народ». Окрім виступів в.о. міського голови та керівника місцевої самооборони, присутні могли подивитись виставку робіт вихованців дитячої художньої школи «Ми діти вільної країни», також переглянути фотовиставку «Зима, що нас змінила», а також послухати патріотичні пісні у виконанні дітей.

Після недовготривалої акції, шепетівчани організованим маршем по вулиці Островського та Проспекті Миру пройшли до багатоповерхового будинку, де відбулось відкриття меморіальної дошки Герою Небесної Сотні, Герою України Миколі Дзявульському.

На відкритті пам'ятного знаку була присутня дружина Героя Надія Дзявульська, дочка Оксана, онука Валерія, перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Олександр Симчишин, в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій.

Свободівець загинув 20 лютого, снайперська куля поцілила йому в серце, коли Микола Степанович з побратимами виносив поранених з вулиці Інститутської.

Відкриття цієї дошки є своєрідним голосом пам'яті. Ми повинні постійно пам'ятати про наших героїв. Зокрема Миколу Дзявульського та всіх, хто загинув в ім'я України та для кого Україна була понад усе.

Наприкінці зустрічі присутні вшанували Героя України хвилиною мовчання та вигуками Герої не вмирають.

Фотозвіт із вищезгаданих заходів

Відео

0
репостів
0
репостів