Версія для друку
Розділ Події

Урочисто відкрили пам’ятник Тарасу Шевченко

Автор 29 вересня 2014, 17:07
У неділю, 28 вересня, пройшла урочиста церемонія відзначення Дня міста Шепетівки. Цьогоріч ця подія стала ще більш святковою, оскільки вдалося реалізувати давню мрію шепетівчан. Провівши цілу низку переговорів на усіх рівнях і незважаючи на складну фінансову ситуацію у державі, вдалося повною мірою профінансувати довгоочікуваний пам’ятник українському мислителю, поету, художнику і просвітителю Великому Кобзареві – Тарасу Григоровичу Шевченку.
Авторами монумента виступили київські скульптори: Сидорук Олесь Юрійович та Крилов Борис Юрійович.

Перше слово на урочистостях з нагоди відкриття пам’ятнику Т.Шевченко принагідно отримав керівник міста Михайло Полодюк, який утвердив: «Душа Шевченка – це душа справжнього українця. В значній мірі Україна «ще не вмерла» завдяки Шевченкові, головною метою якого була боротьба поетичним і прозовим Словом за волю свого покріпаченого народу, пригніченого народу, за вільну, незалежну Україну.

Останні події приносять розуміння того, що боротьба посталої нації на революційному Майдані, на сході нашої країни – це теж пророчий дух Шевченка, що визначив живим і прийдешнім українським поколінням їхні життєві шляхи.

Саме у творчості Шевченка великі сьогоднішні патріоти віднаходять і можуть віднайти силу, наснагу і витривалість у боротьбі», - зауважив Михайло Іванович, звертаючись до учасників заходу.Почесну місію декламувати творчість митця під власний акомпонимент на музичному інструменті довірили одному з найпалкіших патріотів та послідовників Кобзаря – Богдану Одуду.

Стосовно народних колективів, які також припали до душі шепетівчанам,- це хор районного будинку культури. Виконавці були одягнуті у національний одяг та з піднесеним настроєм дарували нотки шевченківських творів.

Із знаковою подією у житті шепетівчан вітали також гості свята.