Розділ Події

Тарифи на воду тимчасово зменшили та завершили сесію скандалом

П'ятдесят сьома позачергова сесія міської ради обіцяла бути недовготривалою та ефективною, адже розглядали лише одне питання, хоч і дуже важливе для мешканців міста, але вона розтягнулось на 3 години, а на кінець засідання вибухнув цілий скандал, але про все це по порядку.
На початку засідання депутати заслухали голову робочої групи з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення Веселкову Галину Петрівну. Результатом діяльності їх робочої групи стало визнання нового тарифу 17,48 грн/м2 економічно необгрунтованим. Основними чинниками, які на це вплинули стали: відсутність на 5 з 16 свердловин лічильників води, завищені показники втрат води та не погоджену з міською радою інвестиційну складову в тарифі. Треба зазначити, що це рішення було спільним як для учасників робочої групи, так і для міської влади, адже в склад цієї групи входили і місцеві депутати, і чиновники міськвиконкому, і директор Шепетівського ПВКГ. Галина Петрівна також подякувала за допомогу в.о. міського голови Полодюку М.І., який всіляко сприяв роботі робочої групи.

В підсумку депутати проголосували за тимчасовий тариф на воду в розмірі 15,77 грн/м2. Тимчасовий цей тариф через те, що юридично міські депутати не мають повноважень вирішувати такі питання, це прерогатива Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Але доки прокуратура буде оскаржувати це рішення, водоканал матиме змогу виправити всі помилки в розрахунках майбутніх тарифів.

Скористатись обуренням населення з приводу нових тарифів спробували представники ТОВ "Шепетівка Енергоінвест". На засіданні депутатських комісій вони запропонували повторно віддати їм водоканал в концесію і обіцяли абсолютно популістський тариф. Проте люди добре памятають як керували консценсіонери водоканалом минулі роки, а за спожитий газ вони досі мають заборгованість в 36 608 549 грн, при чому рівень проплати на 2014 рік становить аж 5%. Особиста пристуність на сесії міської ради генерального директора Пустовойта Олександра Степановича, виконавчого директора та дівчинки-піарниці не справили на депутатів враження і вони зняли цей пункт з розгляду взагалі. Хотілось би на наступній сесії міської ради почути звіт ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", як вони планують з такою заборгованістю забезпечити опалювальний сезон в місті. Чому міські депутати досі їх не запросили до звіту, для мене залишається загадкою.

Чимало галасу здійняло питання відповідності займаній посаді першого заступника міського голови Вихівського Володимира Броніславовича. Найбільш активно в підтримку зняття з посади чиновника виступав депутат міської ради від "УДАРу" Підопригора Роман Борисович. Він покладав всю відповідальність саме на Володимира Броніславовича, який на його думку недостатньо проконтролював процес формування тарифу комунальним підприємством.

Неочікувано секретар міської ради висловив думку, що дана пропозиція є політично вмотивованою, адже головною ціллю являється саме його крісло. Як виявилось, вже декілька місяців Роман Підопригора безуспішно збирає підписи в підтримку зняття його з посади.

Слово взяв сам депутат і спробував пояснити свої дії. Перше чим він дорікнув, це тим, що Верховна Рада не оголошує дострокові вибори міського голови в нашому місті. Те що подання про це відсилалось у Київ вже двічі, 25 квітня та повторно 23 липня, депутата все одно не задовільняло. Особливо цинічно виглядало звинувачення в адресу виконуйочого обов'язки міського голови в тому, що він підписав договори на рік з тими саме осблуговуючими компаніями, які діяли минулі роки. Це в той час, коли самі депутати двічі провалювали ініціативи Полодюка М.І. про оголошення конкурсу з відбору виконавців послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків та послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, таким чином просто не залишивши другого шляху для в.о. міського голови, окрім підписання договорів з існуючими компаніями.

В підсумку, на наступній черговій сесії депутати все ж розглянуть питання відповідності займаній посаді першого заступника міського голови Володимира Вихівського.

Як будуть розгоратись події навколо конфлікту, який відкрився для загалу на нинішній позачерговій сесії міської ради між депутами "УДАРу" та секретарем міської ради, ви можете відслідковувати на сторінках цього сайту в наших наступних звітах.

Фотозвіт із сесії міської ради

Останнє редагування 21 серпня 2014, 17:25

Відео

0
репостів
0
репостів