Розділ Події

Правоохоронці не наважились прийти на Народне Віче

Сьогодні за ініціативи шепетівської самооборони пройшло Народне Віче, на якому люди могли особисто почути звіт виконуючого обов'язки міського голови Полодюка Михайла Івановича за період роботи з моменту призначення його на цю посаду. Так як організатори побоялись щоб зібранню не завадив дощ, то захід відбувся не на площі Тараса Шевченка, як було оголошено, а в приміщенні міської ради.

Зал швидко наповнився людьми і Віче розпочалося з хвилини мовчання за загиблими в антитерористичній операції на сході України земляками та молитви разом зі священиками Української православної церкви Київського патріархату та  Української греко-католицької церкви.

Далі слово взяв Михайло Верхогляд, який розповів присутнім про тяжкі будні наших військових шепетівчан, які зараз перебувають в зоні АТО, адже знає він про них не за чутками, лише недавно завозив їм необхідні речі, які просили наші хлопці по телефону. Він прозвітував про всі речі, що вони придбали на пожертви шепетівчан, а їх сума, до речі, вражає - 37 000 грн. Отже нашим землякам завезли форму, берці, цигарки, їжу, медикаменти, білизну, носки, футболки і тд. Але навіть цього виявилось замало, багато наших військових надали багато замовлень на речі, які конче потрібні на передовій, бо на жаль наша держава їх не в стані зараз забезпечити. Тому Михайло Верхогляд запросив всіх небайдужих відгукнутись та прийти до офісу самооборони, що знаходиться навпроти будинку побуту через дорогу (колишні "777"), і допомогти або коштами, або необхідним крамом.

Найбільш очікуваним для присутніх був звіт головного прокурора та міліціонера міста, але на жаль обидва керівники, попри запрошення громади, на Віче не з'явились. Відсутності прокурора ніхто не пояснив, а от замість начальника міліції прийшов його підопічний і спробував виправдати відсутність свого керівництва. З його слів в місті відбувся тяжкий злочин за участі неповнолітньої особи і його керівник був зайнятий розслідуванням. Присутні були незадоволені таким поясненням і не надто хотіли слухати його підопічного.

Наступним слово взяв Богдан Одуд, який розповів присутнім цілу лекцію про "п'яту колону", які всі ці роки займалась грабунком і розвалом як України, так і нашого міста зокрема. Шепетівчан розповідь дуже збурила і вони почали вимагати конкретних імен, щоб прямо зараз громадою "взяти цих людей на вила", та такі люди Народні Віча минають десятою дорогою, тому не знайшовши зрадників Батьківщини в залі, присутні гарячі голови згодом заспокоїлись. Хоча минулому міському голові Антонюку С.А. сьогодні гикалось не раз :-)

Також присутні запитали про результати роботи Богдана Одуда, як голови люстраційного комітету в Шепетівці, на що він поскаржився, що за весь час роботи комітету, вони отримали лише один анонімний лист. Також жалівся на київських законотворців, які досі в Законі не виписали права та обов'язки таких органів.

На завершення люди заслухали звіт виконуючого обов'язки міського голови Полодюка Михайла Івановича та задавали йому багато різноманітних запитань, які стосувались міських перевезень, прибирання сміття, комунальних питань і тд. Люди отримували змістовні відповіді або від Михайла Івановича, або від його заступників, які також були присутні в залі.

Завершилось Народне Віче колективним співом Гімну України.

На наступному зібранні шепетівчан все таки хотілось би почути звіти про розслідування всіх зловживань колишніми високопосадовцями міста. Будемо сподіватись на цей раз прокурор та начальник міліції не будуть ховатись за підопічними і особисто розкажуть про стан справ у боротьбі з корупцією в місті. Тому що якщо в слідуючий раз вони не прийдуть до громади, то судячи з сьогоднішніх настроїв людей, громада прийде до них.

Останнє редагування 28 червня 2014, 02:09

Відео

0
репостів
0
репостів