Розділ Події

Олег Тягнибок відвідав Шепетівку

Автор 07 травня 2014, 23:19
Сьогодні лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода", кандидат на пост Президента України, Олег Тягнибок відвідав Хмельниччину. На початку свого візиту Олег Ярославович відвідав могилу свободівця Миколи Дзявульського, якого було вбито внаслідок вогнепального поранення, завданого снайпером 20 лютого на вулиці Інститутській у місті Києві.Після цього лідер українських націоналістів зустрівся з громадою Шепетівки та розповів про ключові положення своєї виборчої програми "Плекаймо українську силу!".
Зустріч відбулася в переповненому залі міського будинку культури. На початку виступу Олег Ярославович подякував присутнім за те, що вони прийшли на його зустріч та зауважив, що йому приємно приїжджати до Шепетівки де він колись провів два роки свого життя коли проходив строкову військову службу у місцевій військовій частині.

На початку розмови Олег Тягнибок зачепив болючу тему сепаратизму на сході та півдні України, де російські агресори провадять диверсійну і терористичну діяльність на розкол України. Лідер націоналістів зазначив, що декілька днів тому він побував в Одесі, де громада показала свою проукраїнську позицію на противагу одеській міліції, яка була бездіяльна.

Причиною повільних змін в Україні є відсутність закону про люстрацію. «Суспільство вимагає люстрації й не розуміє, чому це питання блокують на законодавчому рівні. Збереження на керівних посадах колишніх прислужників Януковича чи переведення їх в інші регіони України громадяни категорично не сприймають. Україна гостро потребує реального очищення влади. Це наша принципова і послідовна позиція. Зараз проведення люстрації – ледь не єдиний шлях до кардинальної зміни системи влади в Українські державі», – зазначив лідер націоналістичного об'єднання.

За словами голови «Свободи», Україна змарнувала шанс провести люстрацію одразу після відновлення державної незалежності 1991 року, як це зробили, до прикладу, ті ж Польща, Чехія, країни Балтії. Відповідний проект закону не було підтримано й 4 квітня 2005 року, коли, вперше ставши народним депутатом України, на розгляд сесії парламенту його вніс Олег Тягнибок.

«Сьогодні ми маємо третій шанс: ми ще раз зареєстрували законопроект про люстрацію. Внесли у нього не лише ті категорії осіб, які перебували на посадах при комуністичній владі, але й тих, хто працював при режимі Януковича і причетний до злочинів. Плюс оприлюднення списків агентів КГБ СССР та ФСБ», – наголосив націоналіст.

 «Нещодавно ми двічі голосували щодо законопроекту про люстрацію: одного разу – 172 голоси, вдруге – 176. І це тільки щоби внести його до порядку денного. «Свобода» вважає це питання надзвичайно важливим. Ми повинні це питання довести до логічного завершення», – резюмував Тягнибок.

Особливу увагу політик акцентував на державному устрої України. Він наголосив, що Україна повинна бути унітарною державою – жодних федерацій та автономій. Адже всі сьогодні бачать, до чого це може призвести. «Нам потрібно повністю перебудовувати відносини між владою й суспільством. Революція гідності нас цього навчила – дала нам бажання і віру в можливість контролювати владу. Народ нарешті може отримати цю владу, і не лише на папері, а насправді змусити депутатів працювати на Україну. Ми повинні мати право не лише обирати, але й відкликати вибрану нами владу, якщо вона не дослухається до громадян», – зазначив Олег Тягнибок, виступаючи перед шепетівчанами.

За словами очільника українських націоналістів, багаторічна узурпація державної влади в Україні олігархічними кланами призвела до того, що гарантовані Конституцією права більшості українців на достатній рівень життя, на працю, на безпечні і здорові умови праці не виконуються.

Розрив між доходами багатих і бідних сягає до 40 разів. Середня заробітна плата в Україні є найнижчою серед країни Европи, а її рівень не задовольняє навіть основних потреб українців, прирікаючи їх на виживання.

Важливим пріоритетом є запровадження соціально справедливої спрощеної системи оподаткування, основою якої має стати прогресивна шкала оподаткування прибутків підприємств та доходів громадян за принципом: «малі доходи – малі податки, великі доходи – великі податки».

Шепетівчан цікавили питання, щодо податкової і пенсійної реформ, митних зборів і соціального захисту. Свободівець нагадав про законопроект, який був підготовлений депутатами від фракції ВО «Свобода»: в державі має бути ліквідовано кричущу несправедливість у нарахуванні пенсій – розрив між максимальною й мінімальною пенсією не має перевищувати п'ятикратного розміру, а пенсійний вік жінок слід скоротити.

Наприкінці виступу Олег Ярославович подякував присутнім за увагу і зазначив: «Проголосуйте за мене в першому турі і ми разом швидко змінимо державу. Ці вибори мають на меті підвищити легітимність української влади, а головне - вибори мають відбутися без будь-яких порушень, махінацій, фальсифікацій та адміністративного тиску". Після цього зал заспівав український славень.

Фотозвіт із відвідин ви можете переглянути в фотогалереї сайту

Останнє редагування 12 травня 2014, 18:38

Відео

0
репостів
0
репостів