Версія для друку
Розділ Події

Засідання спостережної комісії обласної державної адміністрації

Автор Мар’яна Мисик 24 листопада 2011, 02:00

23 листопада 2011 року на базі Шепетівської виправної колонії №98 під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації - голови комісії Вадима Гаврішка відбулось засідання спостережної комісії обласної державної адміністрації. 

Участь у засіданні також взяли заступник голови спостережної комісії Іван Федоров, голова спостережної комісії Шепетівської райдержадміністрації Юрій Лінник, заступник голови спостережної комісії виконавчого комітету Хмельницької міської ради Ігор Ратушний, працівники Шепетівської виправної колонії №98 та Ізяславської виправної колонії №31.

Під час наради було заслухано звіт про роботу спостережної комісії Хмельницької міської ради та адміністрації слідчого ізолятора щодо поліпшення соціально-побутових умов утримання, організації загальноосвітнього навчання осіб, які перебувають під вартою, звіт про роботу адміністрації Ізяславської виправної колонії №31 щодо поліпшення індивідуальної роботи із засудженими та затверджено план роботи обласної спостережної комісії на 2012 рік. 

З метою перевірки умов утримання, харчування та наявності умов для забезпечення здійснення виховної роботи із засудженими перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації здійснив обхід Шепетівською виправною колонією №98, яка є однією з найбільших установ виконання покарань України. Це колонія для утримання чоловіків вперше засуджених до позбавлення волі за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, в якій на даний час відбувають покарання понад 1500 засуджених.
При виправній колонії функціонує багатопрофільний лікувальний заклад для засуджених чоловіків на 120 ліжок, який обслуговує установи виконання покарань Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської і Рівненської областей. Сьогодні організації медичної допомоги в органах та установах Державної пенітенціарної служби України приділяється значна увага. Свідченням цієї роботи сталозабезпечення новітнім медичним обладнанням та устаткуванням лікувального закладу Шепетівської колонії на суму майже 1,3 млн. грн. Це сучасні аквадистилятор, дефібрилятор, стерилізатор, реанімаційний монітор, кисневий концентратор, дихальний апарат та багато іншого вкрай важливого обладнання.

Підприємство колонії – це багатопрофільне виробництво товарів виробничо – технічного призначення і товарів народного вжитку, яке займається розробкою власних сировинних запасів – виготовляє щебінь, бруківку, гранітні вироби та ін.
Крім того, в установі функціонує загальноосвітня вечірня школа і професійно – технічний навчальний заклад, що дає можливість засудженим не лише отримати середню освіту, але й певну робітничу професію.

У В рамках робочого візиту, Вадим Гаврішко також відвідав Ізяславську виправну колонію №31, де на даний час перебувають чоловіки вперше засуджені до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості. 

У цій установі, першою в області, споруджено православний храм в ім’я Святителя Миколи Чудотворця, освячення якого проводив Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир.

У вільний від роботи та навчання час засуджені мають можливість відвідувати бібліотеку установи, прослуховувати радіо та переглядати телепередачі.

Також у житлових приміщеннях обладнано кімнати культурно – масової роботи та відпочинку для засуджених, повноцінно діють кімнати психоемоційного розвантаження, актова зала та приміщення для діяльності гуртків художньої самодіяльності, а на прилеглій до гуртожитків території обладнано спортивні майданчики.

Для нормальної життєдіяльності в установі створено всі необхідні комунально-побутові об’єкти: гуртожитки, банно-пральні комбінати, медичні заклади, їдальні, крамниці для засуджених, тощо.

Підприємством Ізяславської виправної колонії №31 виготовляється різнопрофільна продукція. У виробничих цехах установи встановлено металообробне, деревообробне, зварювальне, а також швейне обладнання. Для потреб металообробки купується найкращий нержавіючий металопрокат від компанії ТОВ "Стіл-Сервіс ЛТД" Steelservice.com.ua.

Під час обходу Вадим Гаврішко опитав засуджених, чи влаштовує їх харчування, умови утримання. Скарг від них не надходило.

На завершення свого візиту, Вадим Дмитрович оглянув поліклініку Ізяславської центральної районної лікарні, де на даний час проводяться роботи з реконструкції.

Останнє редагування 19 січня 2019, 22:55