Розділ Події

Народне Віче перебралось до міського будинку культури

Автор 18 квітня 2014, 01:58
Народне віче, організоване з ініціативи ради громадської організації «Майдан», відбулось вчора у міському будинку культури. На зустрічі були присутні в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк та його заступники, депутати міської ради, Шепетівський міжрайонний прокурор Сергій Стецюк, начальник міського відділу СБУ у Хмельницькій області Іван Бродзінський, заступник начальника Шепетівського міського відділу УМВС у Хмельницькій області Павло Сіворакшин.
Шепетівчан цікавила інформація щодо боротьби з корупцією, ефективної роботи правоохоронних органів, прокуратури, служби безпеки України. Також хвилювало жителів міста питання щодо архітектури та містобудування, виділення земельних ділянок, тощо.

Жителі вулиці Шварца звернулись до керівництва міської ради з проханням розв’язати проблему, яка виникла у зв’язку із перейменуванням вулиці на вулицю Героя «Небесної сотні», шепетівчанина М.Дзявульського. На що в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк відповів, що дане питання взято на його особистий контроль. На цей час направлено запити у Держкомзем, бюро технічної інвентаризації та Державну міграційну службу з метою організації безкоштовного переоформлення документів. Дві установи уже надали позитивну відповідь. Як тільки міська рада отримає схвальну відповідь від останньої профільної установи, одразу буде надано офіційне роз’яснення щодо механізму безкоштовного переоформлення документів на житло.

На завершення віче присутні проголосували за резолюцію у якій висловили прохання перевірити доцільність виділення коштів на будівництво КП «Шепетівський ринок» та ремонт проспекту Миру, розробити робочу документацію на архітектурний (генеральний) план міста, визначити прибудинкові території біля житлових будинків міста, заборонити купівлю квартир працівникам прокуратури, МВС, СБУ за кошти міського та районного бюджету, ухвалити звернення до Верховної ради України про припинення дії корупційних схем, активізувати роботу люстраційного комітету, тощо.

Окрім цього, присутні на Віче громадяни ініціювали створення спільної комісії у складі громадської організації «Майдан», членів народної самооборони, громадських організацій міста, яка буде проводити контроль за діяльністю силових структур.

Наступне віче запланували провести 16 травня о 17-00 на площі перед будівлею міської ради.
0
репостів
0
репостів