Розділ Події

Реакція Шепетівки на події в Криму

Автор 02 березня 2014, 18:37
2 березня о 12 годині в залі міськвиконкому відбулася спільна нарада керівників військових підрозділів, що дислокуються на території Шепетівки, працівників СБУ, членів Ради Майдану під головуваванням в.о. міського голови Полодюка М.І. Усвідомлюючи небезпеку зовнішнього втручання Збройних Сил Росії в Криму присутні наголошували на важливості підготовки військових об'єктів та допомоги при потребі здійснення загальнонаціональної мобілізації, та охорони важливих об'єктів міста. На засіданні було вирішено створити для цих потреб Штаб Самооборони міста.
На 15 годину на площі Шевченка традиційно зібралося Народне Віче, на якому шепетівчани одностайно засудили агресію зі сторони Росії і разом з тим закликали до спокою і виваженості наступних дій. До Cотні Самооборони добровільно записалися біля сотні шепетівчан. За підсумками Віче було прийнято слідуючу резолюцію:

Резолюція Народного Віче шепетівчан
від 2 березня 2014 року

  1. Засудити силове втручання Росії у внутрішні справи України.
  2. Вимагати від країн-гарантів, відповідно до Будапештського протоколу, забезпечити гарантії територіальної цілісності України, негайний вивід підрозділів Збройних Сил Росії з території України у відповідності з міждержавними угодами.
  3. Шепетівській громаді, організаціям та установам забезпечити безперебійне та якісне функціонування системи життєзабезпечення Шепетівки, підтримання і забезпечення законності та порядку, недопущення появи та розповсюдження панічних та провокаційних настроїв. На період нестабільності в місті не має бути розділення на партії, рухи, не має бути розділення по національним та релігійним ознакам. Сьогодні ми одне-єдине - Ми - Шепетівська громада! Ми - народ України!
  4. Створити Штаб самооборони. Його функціонування організувати на базі Шепетівського міськвиконкому.
  5. Створити "Шепетівську сотню самооборони" Організувати запис добровольців та матеріальне забезпечення її діяльності.
  6. Організувати роботу по всебічній підтримці виконання завдань за призначенням підрозділів ЗС України, органів МВС та СБУ.
  7. Надати всебічну допомогу в створенні мобілізаційного резерву в Шепетівському ОМВК
  8. Організувати та здійсніти поповнення банку крові у Шепетівській ЦРЛ
  9. Звернутися до СБУ з вимогою внести Валентину Матвієнко - голову Ради Федерації Росії в списки осіб "нон-гранта" нев`їзних в Україну.
  10. Ініцюювати встановлення дошки-ганьби, на який першою кандидатурою внести Валентину Матвієнко.
Фотозвіти можете переглянути тут і тут
Останнє редагування 07 березня 2014, 04:55
0
репостів
0
репостів