Розділ Події

Вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Автор 15 лютого 2014, 02:31
25 років тому останній солдат покинув землю республіки Афганістан. Завершилася загарбницька війна, яка принесла лише втрати та сум. Сьогодні, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, громадськість Шепетівки та району вшанувала своїх героїв.
Міський голова Сергій Антонюк, керівництво та депутатський корпус міської ради, заступник голови районної державної адміністрації Юрій Лінник, заступник голови районної ради Петро Дзяворук, представники місцевих органів влади, військовослужбовці Шепетівського гарнізону, ветеранські організації міста та району, воїни-інтернаціоналісти, воїни-афганці, їх близькі та рідні, шепетівчани поклали до пам’ятного знаку воїнам-афганцям квіти, вінки та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у боях.

В урочистій обстановці за героїзм та мужність, вагомий внесок у патріотичне виховання молоді Шепетівки Сергій Андрійович вручив Почесні грамоти міської ради та цінні подарунки активістам Шепетівської спілки ветеранів Афганістану, а саме: Козерацькому Феліксу Мар’яновичу, Ліончуку Миколі Івановичу, Панзизі Борису Петровичу.

Висловлювали свою повагу воїнам-інтернаціоналістам за подвиг заступник голови районної державної адміністрації Юрій Лінник, заступник голови районної ради Петро Дзяворук, голова Шепетівської спілки ветеранів Афганістану Валерій Окорський. Валерій Миколайович разом зі своїм заступником Олександром Гуриновичем вручив нагородні знаки спілки членам громадської організації.

Отець Анатолій, настоятель церкви Віри, Надії, Людові і їх матері Софії та учасник бойових дій в республіці Афганістан, вручив колишнім товаришам по службі церковні грамоти за благословенні труди у будівництві церкви.

Цього ж дня вітали воїнів-інтернаціоналістів благодійники.

Завершенням свята став концерт у виконанні творчих колективів та вокалістів міста та району.

З метою вшанування воїнів-інтернаціоналістів, учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 25-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан в загальноосвітніх навчальних закладах створені куточки бойової слави воїнів-інтернаціоналістів - випускників закладів, організовано в бібліотеках та музеях освіти виставки фото- та архівних документів, що відображають події війни в Афганістані, розпочато проведення інформаційно-просвітницьких та інших тематичних заходів, зокрема: уроки, лекції, бесіди з історії афганської війни із запрошенням воїнів- інтернаціоналістів.
0
репостів
0
репостів