Розділ Події

Шепетівка відзначила 70-ту річницю визволення міста від фашистських загарбників

Автор 12 лютого 2014, 02:29
Святкові заходи з нагоди 70-ї річниці визволення Шепетівки від фашистських загарбників розпочались із вшанування полеглих у роки Великої Вітчизняної війни біля меморіального комплексу «Вічний вогонь». Працівники виконавчого комітету міської ради, районної державної адміністрації, депутати міської та районної рад, працівники установ, організацій міста та району, громадськість схилили голову у скорботі за воїнами-визволителями, які віддали своє життя у бою за свободу та мирне небо над головою. Міський голова Сергій Антонюк, секретар міської ради Анатолій Липкань, керівництво районної державної адміністрації, районної ради, представники організацій міста та мешканці Шепетівки поклали вінки та живі квіти до меморіального комплексу.

Далі люди перейшли в будинок культури. В урочистій обстановці міський голова зачитав привітання із 70-річчям визволення Шепетівки від голови Верховної Ради України Володимира Рибака.

Зі словами вітань і подяки до визволителів та гостей свята також звернулися заступник голови районної державної адміністрації Юрій Лінник, заступник голови районної ради Петро Дзяворук, голова Хмельницької обласної ветеранської організації Володимир Купратий, помічник народного депутата України Микола Гончар.

У ході Всеукраїнської естафети «Слава визволителям України» голови Шепетівської міської та районної рад Організації ветеранів України Володимир Чікін та Олександр Лукашенко для зв’язку поколінь передали капсулу із землею представникам молодого покоління.

По завершенню урочистостей відбувся театралізований святковий концерт «Ваш подвиг житиме в віках!» за участю творчих колективів міського та районного будинків культури, хору ветеранів.

Із 28 січня у обласному літературно-меморіальному музеї М.Островського діє виставка «Живи і пам’ятай», із експонатами якої сьогодні ознайомилися учасники війни, шепетівчани та гості міста. На виставці представлено архівні документи та фотографії воїнів-визволителів, які 16 днів вели боротьбу за Шепетівку.

У навчальних закладах міста сьогодні пройшли виховні години «У пам’яті народу», зустрічі з ветеранами, учасниками Великої Вітчизняної війни, воїнами-визволителями міста.
0
репостів
0
репостів