Суботній вечір провели за астрономічними спостереженнями

Суботній вечір провели за астрономічними спостереженнями Фото Юлія Лавренка
Доки більшість шепетівчан проводила своє суботнє дозвілля по "генделиках" та домівках, кілька десятків людей в центрі міста, біля музею М. Островського, провели свій час більш змістовніше та цікаво. Теплий літній вечір та чисте небо якнайкраще сприяли астрономічним спостереженням.
Завдяки астроному-любителю Юлію Лавренку, який надав свій особистий телескоп Sky-Watcher MAK90, кожен бажаючий міг у повній красі побачити: Венеру, Юпітер з його найбільшими супутниками, Сатурн з його неповторними кільцями та навіть пролітаючу над Шепетівкою міжнародну космічну станцію.

Також до нашого міста завітали Мулявка Вадим з Рівного та Конюк Надія з Києва. Вони разом з Юлієм ведуть спільноту вуличної астрономії у Вконтакті.

Для присутніх Вадим провів короткий курс орієнтування на нічному небі, а Юлій розповів про основи астропейзажної зйомки. Астрономи-любителі старалися дати всі відповіді на питання, які виникали у людей. Наприклад, що там на Венері, чому у Сатурну кільця або навіщо нам взагалі той космос. Також розповіли дюдям про те, на які цікаві об"єкти в небі слід звернути увагу, про рух зірок, про відстані в космосі.

Всіх дуже вразила пролітаюча МКС над Шепетівкою, за нею можна було спостерігати "неозброєним" оком. Практично кожен бачив пролітающе "щось" в небі до цього, але ніколи не здогадувався що це. Щоб побачити МКС, головне знати час та звідки летітиме станція, навіть попри її швидкість 8 км/с її чітко видно на чистому нічному небі.

Вечір вийшов надзвичайно цікавим та захоплюючим. Юлій вже отримав масу прохань показати Місяць, тому подібна зустріч буде далеко не останньою.
Останнє редагування 15 червня 2015, 01:04

Відео

0
репостів
0
репостів