День відкритих дверей у пожежно-рятувальних підрозділах

Автор 16 жовтня 2013, 21:11
Доброю традицією стало проведення Дня відкритих дверей у пожежно-рятувальних підрозділах в рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності. 15 жовтня учні місцевих шкіл з міста Шепетівки завітали на екскурсію до рятувальників.
Під час відвідин дітям демонструвалася робота рятувальників, пожежно-рятувальна техніка та обладнання, яке знаходиться на озброєнні пожежного автомобіля. Діти із задоволенням приміряли захисний одяг, а щоб відчути себе в ролі вогнеборців, під наглядом професіоналів, подавали воду зі ствола.

Від рятувальників школярі дізнались основні правила безпеки життєдіяльності, як діяти у разі пожежі, у випадку виявлення вибухонебезпечного предмету та ознайомились з правилами поводження на воді та льоду. На практиці рятувальники продемонстрували дії в умовах надзвичайних ситуацій та надали першу допомогу травмованим і потерпілим.

Із частини діти йшли задоволеними та, що найважливіше, вони зрозуміли, якою цінністю є людське життя. Водночас вони побачили, як рятувальники у випадку біди виконують свою роботу задля його порятунку. І що їхня безпека, в першу чергу, залежить від них самих, від дотримання простих, але таких необхідних правил безпеки життєдіяльності.
0
репостів
0
репостів