Шепетівчани здобули перемогу у Всеукраїнській лізі шкільних груп підтримки

20 жовтня команда шепетівської загальноосвітньої школи № 1 взяла участь у змаганнях Всеукраїнської ліги шкільних груп підтримки, які відбулися у Львові в палаці спорту «Галичина». Це був дебют нашої команди на змаганнях подібного рівня, але результат перевершив всі сподівання.

Взагалі такий вид спорту, як Чирлідинг тільки починає свій шлях в Україні. Лише 2005 року Наказом Держкомспорту України № 419 йому був наданий статус виду спорту, офіційно визнаного в Україні. З цього ж року в Україні щорічно проводяться чемпіонат і Кубок України з чирлідингу. Всеукраїнська шкільна ліга чирлідерів має ще менший вік, але динаміка її розвитку вражає.

Так само лише нещодавно набрали поширення такі засоби пересування, як ховерборди, для когось це забавка, а для когось щоденний засіб економії часу. Якщо когось зацікавило, то  ховерборд купить отличная цена.

На змаганнях у Львові організатори вимагали щоб спрямованість виступу групи підтримки мала носити патріотичний характер. Наочні атрибути, костюми, девізи та заклички мали прославляти школу, район, місто, Україну.

Змагальна програма повинна була обов’язково містити чір/чант-заклички. Чант (Chant) – слово або фраза, які повторюються та використовуються для досягнення вербальної взаємодії з глядачами (закличка має бути повторювана глядачами). Чір (Cheer) –дивіз, що передає інформацію, яка спрямована на досягнення вербальної взаємодії з глядачами.

У програмі дозволено було використовувати будь-які елементи: стрибки, піруети, шпагати, махи, елементи акробатики, підтримки, станти, піраміди за умови безпечного виконання.

І всі ці елементи наші дівчата виконали відмінно, адже з-поміж великої кількості досвідченіших колективів, їм вдалося якісно виділитись і не залишити байдужими суддів, які віддали шепетівській команді перемогу.

Після драматичного оголошення переможців не зміг стримати емоців навіть тренер шепетівської команди, а заодно вчитель фізичного виховання ЗОШ №1 Олексій Шуляков, він розповідає:

Емоції звичайно просто зашкалюють, діти у повному захваті. Буду працювати і надалі у цьому напрямку. Уяви тільки мої емоції і гордість, коли серед Одеси, Харкова, Ужгорода, Києва, Львова, оголосили перемогу Шепетівській ЗОШ №1. Мене гордість просто розпирала.

Треба відмітити, що саме завдяки ініціативі Олексія чирлідинг зародився у Шепетівці. Перемозі у Львові передувала велика кількість навчань та тренувань, а сам він неодноразово їздив на різні конференції, де переймав досвід колег.

Відрадно, що зусилля були не даремними. Але тепер Олексій Шуляков має мороку, де знайти кошти на нові програми, костюми та участь у інших змаганнях.

Тепер мушу шукати спонсорів, бо для батьків це дуже дорого. Нажаль...

Останнє редагування 23 жовтня 2018, 04:38

Відео

0
репостів
0
репостів