Для учнів школи № 2 провели екскурсію судом

Автор 07 червня 2018, 12:44

Вчора до Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області на навчальну екскурсію завітали учні 10-Б класу Шепетівської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням основ економіки і правознавства разом із педагогом Линником Віктором Петровичем.

Навчальні екскурсії в суді є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

Про роботу суду учням розповідала керівник апарату Шепетівського міськрайонного суду Журавська Н.М. Учні під час екскурсії оглянули приміщення канцелярії суду, зали судових засідань, ознайомились з роботою апарату суду, суддів та їх помічників, специфікою роботи канцелярії, реєстрацією вхідної та вихідної кореспонденції, із можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції.

На практиці показано роботу системи документообігу суду та здійснення автоматизованого розподілу справ. Учням роз’яснено порядок виконання судових рішень у цивільних та кримінальних справах.

Сподіваємось, що екскурсії в суді позитивно вплинуть на формування правосвідомості молодих громадян та в майбутньому підвищить рівень довіри громадян до суду.

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

0
репостів
0
репостів