Версія для друку

У школах міста відзначали Всесвітній день здоров'я

Автор 07 квітня 2018, 02:16

Вчора у освітніх закладах Шепетівки пройшов ряд заходів присвячений Всесвітньому Дню здоров’я. Це ранкові зарядки, квести, спортивні змагання, тренінгові заняття, зустріч з лікарем та багато чого іншого. 

У школі-гімназії день розпочався ранковим спортивним флешмобом «Роби з нами, роби як ми, роби краще нас». Протягом дня учні школи взяли участь у виставці соціальної реклами, плакатів, листівок, постерів «Здоров’я – шлях до успіху». З школярами були проведені динамічні перерви «Пульс здоров’я», під час яких вони відпочили, порухались, звільнились від напруги та отримали позитивний заряд енергії. Також всі бажаючі взяли участь у арт-перервах «Килим ідей», «Доріжка здоров’я». Учні обмінювалися думками та поглядами стосовно важливості  здоров’я у житті кожної людини.

Спортсмени 6 класів показали спритність та витривалість у спортивних змаганнях «У здоровому тілі – здоровий дух», а інтелектуали 5а і 5б ‒ свої знання та вміння у грі «Подорож до країни Здоров’я». Семикласники мали змогу зустрітися з лікарем Красновською Л.М. та обговорити проблеми, які сьогодні турбують підлітків. А старшокласники дискутували на тему «Молодь. Соціум. Здоров’я».

У Шепетівському міському ЦЕНТУМ пройшов екологічний квест «Будь здоровим». У квесті взяли участь  вихованці гуртків (учні НВК №3 та школи-інтернату).

Під час квесту діти були розділені на дві команди «Весна» та «Екологія», практичним психологом закладу Антонюк Н.О. було підготовлено завдання різної сладності та тематики. У ході квесту діти відвідали чотири станції: «Квіткова галявина», «Екологічна пантоміма», «Спортивна» та «Здоровим будь».

На станції «Квіткова галявина» діти повторили назви весняних квітів, розгадали загадки про них та зазначили, що їх потрібно оберігати.  Також поділилися думками, якою квіткою вони хотіли б бути. На станції «Екологічна пантоміма» лідери команд загадували назви тварин, а учасники їх відгадували. 

На «Спортивній» станції діти змагалися у вправності стрибків через скакалку.

А на станції «Здоровим будь» відповідали на запитання про правила поведінки у довкіллі, шкідливі звички, здоровий спосіб життя, лікарські рослини та безпеку дорожнього руху.

У ЗОШ №3 соціальний педагог Грицюк Наталія Миколаївна провела тренінгове заняття «Ми – діти з планети здоров’я» з учнями 5-6 класів. Під час заняття Наталія Миколаївна намагалася сформувати у підлітків прагнення займати активну життєву позицію, сприяти визначенню власних духовних цінностей та орієнтації на здоровий спосіб життя. Учні розбирали поняття щодо здорового способу життя, доводили пріоритети здоров’я серед інших цінностей людини та негативний вплив шкідливих звичок на самопочуття підлітка.

Об'єднала учнівський та педагогічний колективи СЗОШ №2 ранкова зарядка "Рух заради здоров'я", продовженням якої стали тематичні години спілкування "Правда про здоров'я".

Із великим задоволенням молодші школярі проводили "веселі перерви", які організовувалися волонтерами школи. Різноманітні спортивні змагання, конкурси, ігри, організовані вчителями фізичної культури, сприяли фізичному розвитку школярів, формуванню у них стійких переконань щодо свідомого ставлення до свого життя та здоров'я.

Підтримати сили та відновити ресурси їхнього організму впродовж дня допоміг "вітамінний бум". Окрім свіжовижатих соків дітям надавали вітамін д3 в продуктах з молока, для кращого засвоєння кальцію.

Цікаві, змістовні та результативні заходи провели соціальний педагог Гетьман О.В. та психолог Якимчук М.В. Зокрема, в 11 класі відбулося тренінгове заняття "Здоров'я - найцінніший скарб", в 6-А класі пройшла виховна година з елементами тренінгу "Здоровим бути модно", цікавинкою дня стала вправа "Квіти", участь в якій взяли усі бажаючі учні. 

В ЗОШ №6 день розпочався з короткого інформування та загальношкільного флешмобу «В майбутнє - здоровими», в якому взяли участь учні та педагоги.

Впродовж перерв діяли виставки малюнків в початковій школі, агіт-плакатів серед учнів 8-11 класів в старшій школі, учні мали змогу переглянути відеоролики «Здоров’я дітей чи шкідливі звички», насолодитися чаєм з трав у бібліотечній фітовітальні «Народна медицина у боротьбі з хворобами».

На спортивному майданчику біля початкової школи та у спортивному залі проходили конкурси «Міс скакалка» та «Містер армрестлінг». Переможцями стали – Сорокіна Аліна (4-Б клас) та Соболевський Олександр (4-А клас). Також відбулись змагання із волейболу та футболу.

Цікаво та захопливо пройшла пізнавальна квест-бродилка «Хто здоровий, той сміється» серед команд учнів 5-7 класів. Школярі подорожували п’ятьма станціями, на яких виконували різні завдання: і вчились діяти в надзвичайних ситуаціях, і обговорювали гігієнічні засоби та їх призначення, і коментували корисну та шкідливу їжу, і складали меню на день, і розподіляли користі та отруйні рослини, а також виконували елементарні вправи зі скакалкою на витривалість. 

Останнє редагування 24 червня 2019, 12:58