Для школярів провели майстер-клас із виготовлення зернівок

Автор 28 березня 2018, 18:23

28 березня в Шепетівський ЦЕНТУМ завітали учні ЗОШ №6 щоб взяти участь в майстер-класі з виготовлення зернівок - великодніх яєчок, прикрашеним різними видами зерна, крупами. 

Загалом, Зернівка має не меншу історичну значимість ніж інші символи цього самого чистого та доброго свята року – Великодня. Ще в давнину, наші предки слов′яни створювали, свого роду обереги, розписуючи яйця на переддні свята. Головною відмінністю та перевагою Писанки-Зернівки являється те, що в поєднані з досить могутніми та сильними слов′янськими символами, насіння, яке являється символом добробуту, родючості, чистоти, надає їм ще більшої могутності.

Їх робили за допомогою викладування насіння різних культур на видуті яйця або вирізані деревні основи. Кріпились вони на збитій яєчний білок, також могли покривати їх лаком виготовленим з олійних культур, таких як льон. В минулому всі підготування мали проходити в доброму настрої, тому що вся енергетика майстра передається виробу як позитивна так і негативна, які б не були могутні символи їм потрібна енергетична зарядка, яку вони потім будуть випромінювати.

Керівник гуртка "Писанкарство" Семенишина Г.В. ознайомила учасників з собливостями роботи, правилами безпеки та запропонувала виготовити макет зернівочки на картоні, щоб надалі так само можна було оздобити справжнє яйце.

Діти працювали захоплено та збагатились ідеями щодо святкового оформлення напередодні Великодніх свят.

0
репостів
0
репостів