Версія для друку

Знати, щоб пам'ятати, пам'ятати, щоб жити

Автор Янчевська А.А. 30 січня 2018, 22:25

З 27 по 29 січня 2018 року ліцеїсти Шепетівського НВК №3 Музиченко Іван, Поліщук Іван, Багнюк Анастасія, Хула Ігор, Грабажей Вадим, Чебанюк Данило, Бузиль Вадим, Чайка Діана, Янчевська Марина, Конончук Катерина, Ходаковська Анастасія, Коваль Леся на чолі з військовим керівником Бернадіним С.М. мали честь бути присутніми на заходах з відзначення 100-річчя бою під Крутами.

Вихованці-ліцеїсти старших класів із 30 навчальних закладів середньої та професійної освіти військово-спортивного профілю з різних міст України впродовж трьох днів мали змогу проживати в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна.

До програми урочистих заходів першого дня ввійшли тренування (репетиція) на території ліцею, перегляд художнього фільму «Кіборги» та зустріч із творчою групою фільму в кінотеатрі «Україна».

Наступного дня з Києва до станції Крути вирушив у подорож «Потяг єднання» за маршрутом Київ – Крути – Київ. Дорогою до історичного місця ліцеїсти дивилися документальні кінофільми про Українську революцію 1917 – 1921 років, Українську Народну Республіку та бій під Крутами.

На території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» (Чернігівська область, село Пам’ятне) були проведені урочисті заходи за участю адміністрації президента України.  Незабутнім моментом є урочиста церемонія вручення представникам ліцеїв державних прапорів з пам’ятними стрічками та урочисте проходження делегацій закладів спеціалізованої освіти військового та військово-спортивного профілю.

Після закінчення урочистостей ліцеїсти мали змогу пообідати в польових умовах.

Керівник делегації учнів Шепетівського НВК №3 Бернадін С.М. організував для вихованців зустріч з бійцями батальйонів «Донбас» та «Айдар». Відвідали місце загибелі земляка, героя України Дзявульського М.С. Велика екскурсійна програма чекала на ліцеїстів і в останній день: відвідування Національного військово-історичного музею України та перегляд вистави «Крути» Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Рівно 100 років тому юні українські патріоти віддали своє життя за вільну соборну Україну. Такі заходи виховують у дітей патріотизм, любов до рідної Вітчизни. Знати потрібно свою історію, знати, щоб памятати, памятати, щоб жити, як держава, як нація, як українці. 

Останнє редагування 30 січня 2018, 22:43