Версія для друку

Відбулось виїзне засідання колегії служби у справах дітей

Автор Купрацевич К.В. 24 січня 2018, 18:18

З метою координації зусиль органів місцевого самоврядування,  підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності у вирішенні питань соціального захисту неповнолітніх, профілактики  злочинів та правопорушень  у виконавчому комітеті міської ради  працює  колегія служби у справах дітей.   До  її складу  входять  правоохоронці, лікарі,  соціальні працівники, педагоги тощо. 23 січня 2018 року відбулося виїзне засідання колегії служби у справах дітей на базі Шепетівської загальноосвітньої школи №8.

Було заслухано 6 справ  учнів  щодо їх поведінки та пропусків уроків без поважних причин. Батьки та підлітки були попереджені про відповідальність за неналежну поведінку та безпідставні пропуски занять у школі. Також було обговорено питання про стан правовиховної роботи у ЗОШ №8.

Презентував школу її директор – Курганський О.О. Він повідомив членам колегії, що у школі навчається 377 дітей, з них 57% - діти соціально незахищених категорій населення. І саме така специфіка мікрорайону школи і вимагає нових прогресивних форм та методів виховної роботи з дітьми, а також їх родинами.

З інформацією про стан правовиховної роботи у школі виступила заступник директора з виховної роботи Громик О.А. Вона розповіла присутнім про досягнення та проблеми, які є у роботі з учнями, окреслила шляхи вирішення наявних проблем.

Під час обговорення даного питання начальник служби у справах дітей Купрацевич К.В. відзначила, що одним із головних завдань служби є профілактика дитячої злочинності, що спонукає її тісно співпрацювати з навчальними закладами. У ЗОШ №8 надзвичайно велика увага приділяється правовиховній роботі з дітьми. Директор школи забезпечує тісну співпрацю із службою та іншими суб’єктами соціальної роботи. Дуже відповідально працює соціальний педагог Морозова Т.Ю.  Психолог школи володіє інформацією про дітей. Школа на сьогодні є потужним закладом, який активно протидіє негативним явищам серед дітей.

Підсумувала обговорення заступник міського голови Стасюк Н.В. Вона зазначила, що необхідні нові форми і методи роботи, які будуть більш дієвими. Необхідно організовувати на базі школи виїздні консультпункти, де будуть залучені фахівці із соціальної роботи, психологи, інші спеціалісти. З обговореного питання було прийняте відповідне рішення.