Версія для друку

Шепетівський ЦЕНТУМ став "Флагманом позашкільної освіти"

Автор 03 січня 2018, 13:14

Саме таку нагороду отримав Шепетівський міський ЦЕНТУМ  за результатами участі  у Відкритому рейтингу  якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників», який проводився  Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді  спільно із Всеукраїнською Асоціацією педагогів-позашкільників «Фактор» та Інститутом проблем виховання НАПН України.

Метою  заходу є виявлення творчо працюючих педагогічних колективів закладів позашкільної освіти, розповсюдження передового педагогічного досвіду, пошук інноваційних ідей та технологій щодо оновлення змісту навчання і виховання дітей, формування іміджу закладів позашкільної освіти.

Для участі в заході була подана конкурсна робота, яка розкривала досвід закладу  щодо організації навчання і виховання дітей з особливими потребами. Це питання зараз є дуже актуальним, адже у зв’язку ізпоширенням в Україні процесу інклюзивного навчання потребує оновлення підхід до організації навчально-виховного процесу в позашкіллі. Протягом останніх років працівниками ЦЕНТУМ проведена значна робота, накопичено цінний досвід з даного питання. На сьогоднішній день можна стверджувати, що заклад має необхідний потенціал для організації роботи з дітьми з особливими потребами.

Слід зазначити, що заклад бере участь у Відкритому рейтингу якості «Золота когорта позашкільників» з 2011 року і щорічно є серед переможців заходу, а почесну відзнаку «Флагман позашкільної освіти» виборює вже втретє.