У шепетівській школі-інтернаті відкрили "територію толерантності"

Автор 06 грудня 2017, 02:11

1 грудня адміністрація та весь колектив Шепетівської спеціалізованої школи-інтернату гостинно запросив батьків учнів з особливими потребами, громадськість міста на відкриття «Території толерантності – КРИЛА ЖИТТЯ». Про це повідлмили на сайті школи.

На цій території в центрі – ОСОБЛИВА ДИТИНА, яку щодня приводять у школу батьки. І їм всім важлива підтримка та розуміння. І покликання школи створити для дітей умови для їх навчання, гармонійного розвитку, підтримки.

Першою відчинили двері кімнати, де діти навчаються читати, писати, рахувати, загалом усяким премудростям, для того щоб підніматись до вершини знань – це навчальний кабінет 2-Б класу.

Наступною була ігрова кімната, де діти граються та відпочивають.

Надлишок енергії діти витрачають у наступному кабінеті – спортивному. Тут вони зміцнюються фізично, а щосереди заняття спортом продовжують у міському басейні.

У наступному кабінеті з дітьми займаються вчителі індивідуально – це кабінет індивідуального навчання. А ще тут розвивають звуковимову, комунікативні здібності.

Коли заходиш у наступну кімнату – тут як у казці. Це ресурсна кімната, де діти розвивають свої сенсорні здібності, пізнавальні процеси, просто відпочивають, відновлюють так би мовити ресурси.   

                               

Кімната творчості – АРТ-зона. Діти матимуть змогу попрацювати своїми чарівними руками, розвивати творчі та художні здібності. А ще вдихнути аромати трав та фруктів, адже тут є аромозона.

Кімната зустрічі. В якій діти зустрічаються один з одним, зі своїми вчителями, можуть просто усамітнитись і побути наодинці зі своїми думками. А батьки можуть почекати своїх дітей.

З метою створення необхідних санітарно-гігієнічних умов обладнано кімнати гігієни.

По завершенню подорожі діти з особливими потребами, які навчаються в закладі прочитали чудові вірші та подарували своїм батькам та гостям власноруч виготовлених ангелочків, як символ любові та підтримки.

Завершився захід переглядом вистави «Курочка Ряба на новий лад», під час якої батьки змогли побачити як розвинулись творчі та акторські здібності їх дітей за період навчання в інклюзивних класах.

Територія толерантності «Крила життя» - відкрита для всіх. Це спільний проект багатьох щирих і люблячих сердець: міської влади, управління освіти, благодійників, батьків, просто небайдужих людей і всього колективу спеціалізованої школи-інтернату.

Останнє редагування 06 грудня 2017, 02:34
0
репостів
0
репостів