Підсумки ЗНО-2012 в Шепетівці

Автор Н.Бунечко 13 червня 2012, 13:25
2012 році в Шепетівці було зареєстровано 4246 абітурієнто-тестувань. З них з міста Шепетівки - 1472. Окрім того, на тестування до Шепетівки приїжджали на окремі предмети абітурієнти із всього північного куща Хмельницької області. Найкраща явка від числа зареєстрованих учасників ЗНО зафіксована на тестуванні з української мови (95,4%), найменше абітурієнтів з’явилося на фізику (88,3).
Варто зазначити, що в цілому в пунктах тестування міста явка абітурієнтів на декілька відсотків була вищою від обласного показника та показника по Вінницькому регіональному центрі і становила 93,1%.
Загалом завдяки професіоналізму, організованості та сумлінності керівників навчальних закладів, на базі яких працювали пункти тестування, а саме: Клімович Д.С., Піонтковської Г.Р., Качаровської Н.В., Можейко Г.П. та 170 педагогів ЗНО вдалося провести на найвищому рівні. А це означає, що всім абітурієнтам були створені рівні умови проходження ЗНО, тим самим забезпечено для них рівні умови вступу у вищі навчальні заклади.
Громадські спостерігачі (57 осіб!), які спостерігали за процедурою тестування, та 4 державні інспектори не зафіксували жодного випадку відхилення від вимог законодавства, неприємностей, чи порушень. За весь період тестування не надійшло жодної апеляційної заяви.
Приємно, що цього року відсутні будь-які порушення з боку абітурієнтів. Вони стали набагато дисциплінованішими, ніхто з них не мав наміри списувати та користуватися мобільним телефоном. Хоча порушення вимог порядку проведення ЗНО 2012 року за весь період по Вінницькому регіональному центру оцінювання якості освіти допустили 36 абітурієнтів, результати тестувань яких анульовані. Серед позитивних моментів цьогорічного ЗНО можна відзначити посилення безпеки пунктів, гарну роботу медичних працівників, представників державної охорони.
Хочеться вірити, що всі випускники зможуть продовжувати навчання у ВУЗах різних рівнів акредитації, адже результати відомі майже з усіх предметів. Трапляються випадки непогодження випускників із кількістю набраних балів. Такі особи мають право подавати апеляційну заяву до комісії, яка працює в Києві при Українському центрі оцінювання якості освіти.
На даний час гарною звісткою для міста стало повідомлення із НВК №2 про те,що випускник школи - гімназії Шиманський Микола набрав 200 балів з математики (вчитель Мойсеєнко Світлана Олексіївна). Будемо надіятися, що такі повідомлення надходитимуть і з інших навчальних закладів.
Не залишено поза увагою й тих осіб, які в період тестування з поважних причин не змогли прийти на пункт тестування. Для них в період з 18.06 по 22.06. буде проводитися додаткова сесія, але вже в м.Вінниця. Таких осіб по північній зоні області зареєстровано 7, з них двоє з міста Шепетівки. Крім того з 18.06 по 21.06 2012 року в Шепетівці буде проведено тестування для осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі (всього 3 абітурієнти).
Вступна кампанія набирає обертів. Усім бажаємо успіхів у пошуках свого місця у вишах та здійснення всіх мрій.
0
репостів
0
репостів