Юні шепетівчани здобули перемоги у фото- та відеоконкурсах на Полтавщині

Автор 29 серпня 2017, 23:36

З 22 до 25 серпня 2016 у місті Кременчузі Полтавської області відбулись Відкритий фестиваль дитячого кіно та телебачення «Веселка» та Всеукраїнський конкурс фотоаматорів «Ми – діти України». Загалом в заходах брали участь більше вісімдесяти учасників, які приїхали з 12 регіонів України, а саме: Волинської, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Хмельницької, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Черкаської та Чернівецької областей. Конкурси були приурочені до Дня незалежності України.

В конкурсній кінопрограмі на суд журі було представлено  86 відеофільмів в різних номінаціях.
 
Юні фотографи представили більше 160 фоторобіт на конкурс і ще 125 на бліц-конкурс. Також учасникам була запропонована тема для зйомки фото та відео бліцу «Репортажне фото», «Телерепортаж».
 
Наша команда у складі Пирожка Андрія та Динисюк Аліни отримали перемоги за індивідуальні фотороботи, а Король Олександра здобула "Оскара" за документальний фільм.
 
Аліна більш детально розповіла про перебіг конкурсу: "Цьогоріч нам була представлена така тема бліц-конкурсу, як фото-/відеорепортаж, де ми також отримали призові місця за фільм "Окрилені Веселкою" (Король О.) та фотозвіти " Інтенції Сорочинського ярмарку" (Пирожок А.), "Казки Сорочинського ярмарку" (Динисюк А.). Нашою метою було не ігрове кіно, а донесення соціальних тем, як взаємодія між людьми і проблема синдрому меньшовартості, яка спостерігалася і на протязі фестивалю. А найприємнішим було те, що нас почули! Ми почули позитивні відгуки і глядацьку симпатію. Наша делегація мала змогу проводити зйомки під час культурної програми, яка включала в себе поїздку на Сорочинський ярмарок, екскурсії по місту, теплохідну прогулянку, свято вишиванки та ін., де набиралися і досвіду від українських кінооператорів та кінорежисерів на майстер-класах і переглядаючи роботи інших учасників фестивалю.
 
Олександра теж поділилась своїми враженнями: "Прочитавши на просторах інтернету про Кіно-фестиваль "Веселка" у місті Кременчуці, ми відразу вирішили, що там не вистачає наших фільмів. Адже серед молодого покоління такий жанр як соціальний ролик користується не дуже великою популярністю. Так у заочному турі було надіслано дві наші відеороботи: "Нове покоління П" та "Простір, якого не торкається час", і останній приніс нам перемогу, а саме перше місце і дитячий оскар в номінації навчальний фільм серед багатьох кіно-робіт з усіх куточків України. У фільмі розповідається про Різдво, не як про свято релігійне чи календарне, але як про свято сімейне, коли уся родина має нагоду провести час разом, за неспішною бесідою та веселими зимовими, різдвяними розвагами, такими як, наприклад, коляда."

 

0
репостів
0
репостів