Версія для друку

Шепетівчанка навчалась за методикою «Філософія для дітей»

Автор 20 березня 2017, 21:16
Учениця Шепетівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Українець Владислава вдруге взяла участь у навчанні в школі з філософії «Європейська культура філософського діалогу» у м. Києві. Заняття у школі проходили з 6-12 березня у формі тренінгових занять за методикою «Філософія для дітей» (Philosophy for Children, P4c), яка готує молодь до свідомої та відповідальної участі в демократичному устрої, спонукає до самостійного прийняття рішень.

«Філософія для дітей» має на меті підготовку громадян до подолання різних ситуацій без потрясінь, покликана сприяти плавному входженню людини в світ, соціум, культуру.

"На заняттях я познайомилася, - розповідає Владислава, - з сучасною формою візуалізації – скрайбінгом, це створення невеликих малюнків, які роблять зміст лекції більш зрозумілим.

Буккросинг – це громадський рух, спрямований на обмін книгами. У школі філософії діти з кожного куточка України привезли із собою книги та з радістю обмінялися ними.

Також мала змогу познайомитися з Тарасом Компаніченко, який дав уроки народних танців світу. Він – людина багатогранна і талановита. Приємно було поспілкуватися та отримати багато нових вражень.

Мені дісталась велика честь представити свій регіон англійською мовою перед представником ЮНЕСКО. Мсьє Жан Поль – талановита людина, яка брала активну участь в обговореннях під час занять.

Було приємно почути мудре слово Тараса Кононенка, доктора філософських наук, який дав нам змогу зрозуміти, хто твій «дракон» і як його побороти.

У школі були творчі години, де ми могли намалювати свій потяг миру, уявити Шевченка. Ми вчилися креативно мислити, дискутувати, аргументувати свою точку зору замість того, щоб пасивно сприймати інформацію".
За матеріалами сайту Шепетівської ЗОШ №6