На Шепетівщині перевіряли стан організації та якість харчування дітей

Автор 20 лютого 2017, 03:55
З метою перевірки стану організації та якості харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах, 16 лютого 2017 року з робочим візитом у Шепетівському районі побував тимчасово виконуючий обов`язки заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Валерій Олійник. Про це повідомив Сектор інформаційної діяльності Шепетівської РДА.

Основи здоров'я людини закладаються з дитинства. Здоров'я дітей і підлітків постійно продовжує погіршуватися не тільки через екологію, але в основному через фактори, пов'язані з харчуванням. Нераціональне та незбалансоване харчування є одним з найважливіших факторів ризику виникнення різних захворювань. За останніми даними Всеукраїнської організації охорони здоров'я, здоров’я дитини на 15% залежить від організації медичної служби, на 25% - від генетичних особливостей і на 60% - від збалансованого харчування.

У супроводі заступника директора департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Тетяни Дупляк, першого заступника голови Шепетівської райдержадміністрації Віталія Янушевського та начальника управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму адміністрації Наталії Грабельніково було відвідано Грицівську, Судилківську та Плесенську ЗОШ, де перевірено обладнання та санітарно-гігієнічний стан харчоблоків, умови, за яких зберігають продукти й готуються страви.

«Сьогодні питання організації харчування дітей у навчальних закладах залишається одним із найбільш актуальних та заслуговує на особливу увагу. Сучасне навчання у школі потребує високого розумового та фізичного навантаження й супроводжується значними енерговитратами. Діти, відвідуючи додаткові заняття, гуртки, секції, групи продовженого дня, нерідко проводять у школі по 6-7 годин. Ми повинні забезпечити раціональне харчування, що відповідає фізіологічним потребам організму, який росте, забезпечує гармонійний розвиток дитини, підвищує її імунітет, стійкість до різних несприятливих факторів зовнішнього середовища» - наголосив Валерій Олійник.

За результатами огляду зауважень не було, разом з тим, рекомендовано керівникам навчальних закладів розглянути можливість забезпечення школярів власною випічкою.

ДОВІДКОВО 
Вартість харчування в загальноосвітніх навчальних закладах району на одну дитину становить 6 грн. Повноцінне харчування забезпечується за рахунок власно-вирощених овочів на шкільних ділянках. Учні 1-4 класів та діти пільгових категорій харчуються безкоштовно.
0
репостів
0
репостів