У Пліщині утеплили школу за кошти Євросоюзу

Автор 15 листопада 2016, 20:30
11 листопада 2016 року в Пліщинській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулись урочистості з нагоди завершення реалізації проекту «Енергозберігаючі заходи в школі с. Пліщин» здійсненого за фінансуванням ЄС та програми розвиток ООН в Україні «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Про це повідомила прес служба Шепетівської райдержадміністрації.
Участь у заході взяли перший заступник голови Шепетівської РДА Віталій Янушевський, обласний координатору проекту Вячеслав Третяк, заступник начальника управління освіти, молоді та спорту адміністрації Олена Волошина, головний лісничий державного підприємства «Шепетівське лісове господарство» Олександр Заблоцький, районний координатор проекту Наталія Окорська, директор ТОВ «Геліус-Плюс» Михайло Міленко, голова сільської ради Тетяна Квітницька, приватні підприємці, які надавали спонсорську допомогу, педагоги, батьки та учні школи.

Ведучі заходу поінформували присутніх, що завдяки участі колективу школи та громадської організація у проекті «Енергозберігаючі технології в школі», спільними зусиллями райдержадміністрації, районної ради, сільської ради, батьків та спонсорів вдалося втілити проект у життя провівши ремонтні роботи по встановленню металопластикових вікон на першому поверсі та приміщенні початкової школи, утеплення частини фасаду. В свою чергу це дало можливість зменшити кількість твердого палива на обігрів приміщення, покращити його термостійкість, зменшити забруднення навколишнього середовища в результаті пониження виходу відходів палива, збільшили площу потрапляння денного світла, що суттєво вплинуло на економію електроенергії для освітлення класних приміщень.

«Проект став втіленням нашої мрії завдяки творчим, талановитим, успішним та наполегливим людям. Тому, велика вдячність організаторам, спонсорам та членам громадської організації с.Пліщина» - наголосила директор школи Алла Підгородецька.

Під час заходу активні учасники реалізації проекту були відзначені грамотами райдержадміністрації, районної та сільської рад.

Гарний настрій присутні отримали від музичних подарунків у виконанні учнів школи.

ДОВІДКОВО
Загальний бюджет проекту – 211 648 грн.
Кошти за фінансуванням ЄС та програми розвиток ООН в Україні «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» – 135 450 грн., громади – 13 878 грн., бюджет – 52 320 грн., спонсорські кошти – 10 000 грн.
0
репостів
0
репостів