Версія для друку

ЦЕНТУМ розпочав тридцятий навчальний рік

Автор tsentum.ucoz.ua 21 вересня 2016, 21:45

Початок навчального року – завжди урочисте і хвилююче свято. Особливо, якщо навчальний рік – ювілейний. Як у Шепетівському міському центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, який уже втридцяте відкриває свої двері для допитливих природолюбів. Традиційно в цей день в закладі проводяться різноманітні заходи для учнів шкіл міста, вихованців гуртків та їх батьків.

Цьогоріч гості закладу побували на справжньому еколого-митецькому пленері і кожен знайшов для себе заняття до душі. Із захопленням діти пробували свої сили в давньому українському промислі – лозоплетінні, старанно виплітаючи тини та кошики із вербового прута. Керівник гуртка «Плетіння з верби»  Коленчук О.І. разом з своїми вихованками допомагали юним майстрам-початківцям і  розкривали їм секрети майстерності.

Не менш цікавими були творчі майстерні з флористики і фітодизайну від вихованців гуртків «Квіткове аранжування» (керівник гуртка Марховська А.В.) та «Флористика і фітодизайн інтер’єру» (керівник гуртка Семенишина Г.В.). Тут учасники  виготовляли сувенірні квіти з обгорток початків кукурудзи та вітальні листівки, оздоблені сухоцвітами. Хтозна, можливо колись юні дарування повяжуть свою долю з цією сферою і підуть працювати до міжнародної служби доставки квітів "Yes.ua" https://yes.ua/dostavka-tsvetov-kharkov/, де будуть радувати клієнтів вишуканими букетами зі свіжих квітів.

Крім того, діяла виставка декоративних тварин, яку презентували вихованці гуртка «Любителі декоративних тварин» (керівник гуртка Андрощук А.І.).  Втамувати спрагу можна було у фітовітальні «Бажаємо здоров’я» від вихованців гуртка «Фітотерапія» (керівник гуртка  Чумак І.М.), які пригощали фіточаєм з м’яти, меліси, ромашки, чебрецю.

На завершення свята перед гостями виступили учні гуртка «Юні кінологи» (керівник гуртка Беляєва О.М.). Разом з своїми чотирилапими вихованцями вони продемонстрували вправність і витривалість під час проходження різноманітних перешкод.

Отож, свято вдалося на славу. А педагоги закладу, як і тридцять років тому, радо вітають нових юннатів та готові поділитися з ними своїми знаннями, вміннями й любов’ю до природи.

Останнє редагування 27 листопада 2019, 01:55