Пліщинського педагога відзначила Верховна Рада України

Автор Олена Зотова 29 червня 2016, 16:56
Напередодні святкування Дня Конституції України голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний  урочисто вручив вчителю хімії, керівнику зразкового учнівського лісництва  Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шепетівського району Миколі Зведенюку Грамоту Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом» зі спеціальною відзнакою – нагрудним знаком.
Ім’я Миколи Андрійовича Зведенюка як педагога-новатора та ентузіаста юннатівського руху добре знане на Хмельниччині й за її межами. Він – прогресивний педагог краю, автор низки статей та співавтор навчально-методичної і науково-популярної літератури природничо-краєзнавчого змісту. Володіє глибокими знаннями в галузі агрономії, лісівництва і природничих наук, які вміло передає  учням, творчо й ефективно забезпечує формування особистості  через систему навчальної, пошукової та науково-дослідницької роботи на уроках хімії та в позаурочний час на базі шкільного учнівського лісництва, котре визнано одним із найкращих в Україні.

Микола Андрійович творчо й надзвичайно продуктивно співпрацює з науковцями різних вузів країни й лісівниками ДП «Шепетівський лісгосп» Хмельницького ОУЛМГ, які  допомагають реалізовувати задумане. А він зі своїми  вихованцями здобуває все нові і нові рубежі шкільного лісівництва в Україні та за її межами. Великого значення надає пошуковій на науково-дослідницькій роботі школярів, проводячи з ними досліди з ботаніки, рослинництва, агрохімії, геології, топоніміки, лісознавства, деревинознавства, дендрології. А ще навчає підопічних проводити фенологічні спостереження, постійно залучає їх до природоохоронної та природозаповідної справи.

«Від допитливого учня – до успішного науковця» – такий творчий шлях у майбутню, свідомо обрану професію, пропонує педагог-новатор своїм учням та юним лісівникам – вихованцям зразкового учнівського лісництва «Пліщинське».

Сьогодні навіть важко підрахувати скільки випускників школи, завдячуючи копіткій праці педагога-ентузіаста, обрали природничі професії та працюють у різних галузях народного господарства. Серед них – п'ять молодих науковців торують шлях у вітчизняній науці.

Микола Андрійович Зведенюк заслужив у своїх колег, учнів і їхніх батьків щиру повагу та визнання, а Верховна Рада України відповідно відзначила його багаторічну сумлінну педагогічну працю й непересічні здобутки на освітянській ниві.
0
репостів
0
репостів