Шепетівчани взяли участь у «Дитячому екологічному парламенті»

Автор 23 червня 2016, 15:34
З 13 по 17 червня вихованці Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості мали змогу відвідати профільний табір "Юннат" у м. Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру. У таборі проходять літні оздоровчі зміни юних патріотів-екологів, приурочені до 25-ї річниці незалежності України.
У перші дні зміни прошов збір лідерів Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент». Вагома подія зібрала активістів еколого-природоохоронного руху зі всіх областей України під девізом – «Погляд молоді на екологічні проблеми сучасності». Відбулося засідання парламенту, під час якого кожна делегація презентувала природоохоронну діяльність регіональних осередків ДС «ДЕП». Сформовані робочі органи ВДС «ДЕП». Обговорено проект молодіжної екологічної конституції. ЦЕНТУМ презентувала вихованка гуртка "Заповідними стежками рідного краю" - Лакіза Марія.

Змістовним та цікавим стало проведення наукового проекту у форматі «STEM-освіта» за напрямками: «Енергоефективність та енергозбереження», «Енергоаудит будівлі навчального закладу (енергетичне обстеження будівлі)» і «Агробіологічний експеримент (дослідження рослин та грунту в польових умовах)». Цікаві форми експериментально-дослідницької діяльності пов’язані з вирішенням питань впровадження енергозберігаючих технологій у побуті та навчальних закладах. За результатами учасники отримали сертифікати.

Для дітей була організована цікава культурна програма, до якої організатори включили відвідування музеїв: Національний музей історії України та Український національний музей «Чорнобиль». Також діти відвідали Київський національний академічний театр оперети, де переглянули оперету Ф. Ерве «Мадемуазель Нітуш, або Небесні ластівки» (історія одного перевтілення). Також діти переглянули виставу «Перехресні стежки» за повістю Івана Франка у Національному академічному драматичному театрі ім. І.Франка. Ввечері були проведення флеш-моби та вечори патріотичної пісні «З Україною в серці!».
0
репостів
0
репостів