Шепетівчани вдруге стали переможцями обласного етапу змагань «Сокіл Джура»

Обласний етап змагань «Сокіл Джура» дійшов свого фіналу. Підліткові команди з усієї Хмельниччини проводили свій збір на території маєтку Самчики. П’ять днів юні патріоти змагалися у різноманітних конкурсах. Про деталі повідомив Представник головного штабу гри «Сокіл-Джура» у Хмельницькій області, курінний отаман Сергій Скоробогатий.
Юні, але сумлінні, та з хоробрими серцями. 26 команд з усієї Хмельниччини у маєтку Самчики, змагались у козацьких змаганнях «Сокіл Джура». Учасники налаштовані були лише на перемогу.

Розпочалися змагання з урочистого шикування біля самчиківської садиби та виносу Державного та козацького (4 козацької, сотні Самооборони Майдану) прапорів. Урочистого привітання учасників змагань. Після якого було покладено вінок на могилу загиблих за Україну.

Перед Джурами, виступили представники Староконстянтинівського дитячо - спортивного кінного клубу «Козацьки герц», керівник Лавров Федір Олексійович. Після чого свій військовий вишкіл показали спецназівці Нацполіції у Хмельницькій області, вони також зробили виставку стрілецької зброї, яку діти і не тільки діти, з задоволенням оглянули.

Впродовж 5-и днів команди змагалися конкурсах:
«Впоряд» – конкурс строю та пісні; 
«Стрільба» – виконання стрільб з пневматичної гвинтівки; 
«Смуга перешкод» — подолання перешкод на пересіченій місцевості;
«Теренова гра» — тактична гра на місцевості із елементами топографії та орієнтування; «Рятівник» — змагання з надання першої долікарської допомоги;
«Квест» — комплексна командна інтелектуально–екстремальна гра; 
«Відун» – інтелектуальна гра-вікторина на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України;
«Бівак» (таборування) — оцінка обов’язкових атрибутів (хоругви, емблеми, назви) та побуту — чистоти, дотримання санітарно–гігієнічних норм, стану спорядження, особистих речей, посуду тощо;
«Ватра» — творчо-мистецьке представлення рою;
«Добре діло» — конкурс звітів /домашнє завдання/ про виконання завдання відповідно ідейних принципів лицарства «Служити Богові, Батьківщині, ближнім» (патріотичний, благодійний, духовно-релігійний захід, кампанія, проект на рівні школи, мікрорайону, села, виконаний роєм на протягом 2015-2016 н.р.).

Проявились учасники розумом, фізичною підготовкою, творчості здібності і любові до свого краю.

Учасників змагань привітав радник віце-прем’єр-міністра України з гуманітарних питань Юрій Палієв, він також зачитав вітальний лист від віце-прем’єр-міністра України з гуманітарних питань В’ячеслава Кириленка.

Порадували учасників змагань своїм показовим виступом команда Бойового гопаку з м. Нітішина.

Переможцями цьогорічних змагань стала вдруге поспіль команда козацьких Джур з Шепетівки. Вони будуть захищати честь нашої області на всеукраїнському етапі, який відбудеться на Одесчинні.
Останнє редагування 20 червня 2016, 14:34

Відео

0
репостів
0
репостів