На археологічній майстерні відкопали знахідки доби Київської Русі

Автор 17 червня 2016, 14:47
В обласному літературно-меморіальному музеї М. Островського працювала «Археологічна майстерня» під керівництвом завідувача відділом історії Хмельницького обласного краєзнавчого музею, археолога Сергія Демидка. В заході взяло участь більше 20 учасників, зокрема юні учні-краєзнавці та вчителі історії з Шепетівки та району.
Після надзвичайно повчальної та цікавої годинної лекції археолога учасники майстерні вирушили в ще більш цікаву подорож до с.Городище.  Там відбувся майстер-клас від археолога , а самі учасники долучилися до захопливих археологічних розвідок укріплених поселень періоду Київської Русі.

Результатом археологічної розвідки стало отримання теоретичних знань та практичного досвіду в археології, що сприятиме кращому вивченню та дослідженню історії краю. В ході розвідки було виявлено велику кількість фрагментів керамічних виробів доби Київської Русі. Найцікавішими знахідками стали серп згаданого періоду, фрагмент бронзової гривни, ковані цвяхи.

Крім вже дослідженого поселення розвідка торкнулася й іншого досі не дослідженого поселення, яке згадував український історик-археолог 19 початку 20 століття Володимир Антонович.

Організатори вдячні за сприяння у проведенні цьогорічного заходу Миколі Агаркову. А учасникам пообіцяли, що археологічні майстерні проводитимуться і надалі, адже є велике бажання вивчати історію краю.
0
репостів
0
репостів