На Шепетівщині відбулися змагання зі спортивної радіопеленгації

Автор 24 травня 2016, 19:16
18-19 травня 2016 року на базі Шепетівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді у Городищенському лісі відбулися обласні відкриті змагання учнівської молоді зі спортивної радіопеленгації. Про це повідомив Хмельницький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді
У змаганнях взяли участь 7 команд (30 учасників) із Кам’янець-Подільського, Летичівського, Шепетівського районів та міст Славута, Нетішин, Старокостянтинів, Шепетівка.

З вітальним словом до учасників змагань звернулися директор Шепетівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Домбровська Лариса Степанівна та завідувач відділу науково-технічної творчості Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Шатайло Оксана Юріївна.

Спортивна радіопеленгація – це спорт для швидких і розумних. Даний вид спорту являє собою змагання між спортсменами, які за допомогою карти місцевості, компаса і радіоприймача з направленою антеною (3,5 МГц і 144 МГц, він же – «пеленгатор») повинні знайти задану кількість радіопередавачів в лісі, на пересіченій місцевості. Потрібно знайти «лисиць» (як правило, 5) за найменший час. Два дні юні спортсмени змагалися за першість, проявивши надзвичайну витримку, швидкість і витривалість.

Перемогу в командному заліку здобули:
І місце – команда Нетішинського Клубу «Юний технік»;
ІІ місце – команда Славутської міської станції юних техніків;
ІІІ місце – команда Шепетівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

За підсумками змагань переможці та призери були нагороджені медалями Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.
0
репостів
0
репостів