Відбувся ювілейний зліт юннатів Хмельниччини

Автор 22 квітня 2016, 14:54
Днями в комунальному закладі обласної ради - Хмельницькому обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбувся ХХV обласний збір юних натуралістів, присвячений 25-й річниці проголошення незалежності України.
Ювілейний юннатівський захід проводився обласними натуралістами відповідно до завдань Плану комплексних заходів з екологічної освіти і виховання та формування екологічної культури учнівської молоді навчальних закладів Хмельницької області на 2016-2020 роки та з метою підвищення ефективності і якості організації й проведення в закладах освіти еколого-натуралістичної, дослідницько-експериментальної, природознавчої і природоохоронної роботи школярів та їх профорієнтації, виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді та залучення її до участі в юннатівських заходах.

В обласному зборі юннатів Хмельниччини взяли активну участь дитячі делегації у складі юннатів-ентузіастів дослідницько-експериментальної роботи з навчальних закладів територіальних громад 18 районів (Білогірського, Віньковецького, Городоцького, Деражнянського, Дунаєвецького, Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Красилівського, Новоушицького, Полонського, Славутського, Старокостянтинівського, Старосинявського, Теофіпольського, Хмельницького, Чемеровецького, Шепетівського і Ярмолинецького районів) та 6 міст області (Кам’янця-Подільського, Нетішина, Славути, Старокостянтинова, Хмельницького і Шепетівки).

Грамотами Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та цінними подарунками нагороджено юних натуралістів, які на секційних конкурсах-захистах продемонстрували високий рівень виконання індивідуальних дослідницько-експериментальних робіт і глибокі якісні знання за обраною темою в галузях лісівництва, бджільництва і тваринництва та набуті практичні професійні навички й уміння, вийшли переможцями ювілейного збору і посіли призові місця.

У секції юних лісівників - Семенюк Наталію, ученицю 11 класу Городнявського НВК, вихованку зразкового Пліщинського учнівського лісництва Шепетівського району (тема роботи: «Декоративна структура стовбурової деревини клена звичайного форми хвилясто-завильковатої», керівник Зведенюк М.А., вчитель хімії).

У секції юних бджолярів - Крилову Яну, ученицю 7 класу Маківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. Дунаєвецького району (тема роботи: «Розмноження в лабораторних умовах диких бджіл OSMIA RUFA, OSMIA CORNUTA, їх утримання та використання для запилення рослин в умовах с. Маків», керівник - Антохова Т.В., вчитель біології).

У секції юних тваринників - Саса Андрія, учня 8-Б класу Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 (тема роботи: «Особливості вирощування перепелів в домашніх умовах», керівник - Грищенкова Г.М., вчитель біології).

Також Грамотою відзначено учнівські лісництва Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ст. Шепетівського району, НПП «Мале Полісся» і Радошівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ізяславського району, Буртинської ЗОШ І-ІІІ ст. Полонського району, Зеленокуриловецької ЗОШ І-ІІІ ст. Новоушицького району, Жуківського НВК Славутського району та Шепетівського НВК № 3, вихованці яких здобули призові місця та продемонстрували високий рівень виконання дослідницько-експериментальних робіт, умінь і практичних навичок виконання лісогосподарських робіт.

Хмельницький обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді відзначив також десятки школярів за результативне виконання і змістовну презентацію ними індивідуальних дослідницько-натуралістичних робіт в галузях лісівництва, бджільництва і тваринництва на профільних конкурсах-захистах обласного збору юних натуралістів Хмельниччини.

Нагороджено й ряд педагогів навчальних закладів області, під керівництвом яких юннати - учасники заходу змістовно виконали індивідуальні роботи, за досягнуті ними результати проведення дослідницько-експериментальної роботи з школярами, вагомий особистий внесок у розвиток еколого-натуралістичної роботи та формування природоохоронної культури учнівської молоді:

Упевнений захист юннатами власних творчих дослідницько-експериментальних робіт під час конкурсів у кожній секції збору показав високий рівень їх підготовки та значну увагу, приділену педагогами індивідуальній роботі з цими школярами і вихованцями еколого-натуралістичних гуртків, розвитку їх індивідуальних особливостей та здібностей, результати формування екологічної культури, дослідницьких вмінь і навичок та здобутки сумлінної праці в галузях лісового та сільського господарств учнівської молоді Хмельниччини.
0
репостів
0
репостів