Юним лісівникам провели екскурсію шишкосушаркою

Автор 17 лютого 2016, 22:09
Національний природний парк «Мале Полісся», який входить у підпорядкування Хмельницького ОУЛМГ, тісно співпрацює зі студентами, учнями в справі вивчення та пізнання природи. Днями відбувся ще один цікавий захід: для юних лісівників Радошівського шкільного лісництва, представників учнівських лісництв «Юні лісівники» та «Юнацька варта» організовано екскурсію до Климентовицького лісництва державного підприємства «Шепетівське лісове господарство».
Екскурсію провів головний лісничий НПП «Мале Полісся» – Більовський Олексій Анатолійович. Він розповів учням про етапи заготівлі та зберігання насіння хвойних деревних порід і показав на прикладі процес сушіння шишок сосни звичайної на шишкосушарці Климентовицького лісництва.

Діти і раніше приймали участь в заготівлі насіння, збирали жолудь дуба, горіхи. А, от, про заготівлю хвойних шишок, а тим паче переробку, їм розповідали наставники – головний лісничий ДП «Шепетівський лісгосп» О.В. Заблоцький та лісничі Плесенського лісництва В.М. Полюшкевич і Климентовицького лісництвава Д.Л. Басовсьий.

Юні лісівники наглядно ознайомилися з процесом переробки шишки. Екскурсія виявилася цікавою і пізнавальною для дітей. Під час огляду об’єкту інженер лісових культур А.О. Кирильчук розповіла дітям про особливості і терміни заготівлі шишки, її переробки та зберігання насіння.
Останнє редагування 17 лютого 2016, 22:22
0
репостів
0
репостів