Освітні заклади міста відзначили Міжнародний день миру

Автор shosvita.ucoz.net 25 вересня 2015, 20:44
21 вересня в навчальних закладах нашого міста відбулася освітня кампанія «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир». У кожній з шкіл відбулися флешмоби на теми миру, які були організовані членами учнівського самоврядування, конкурси малюнків, бесіди з молодшими школярами.
О 12.30 з кожного закладу розпочалася хода миру, яка об єднала всіх учасників на площі ім Т.Шевченка. Де було проведено флеш-моби «Голуб миру»(ЗОШ№1), «Рушник єднання», конкурс малюнків на асфальті на тему: "Ми за мир! Україна - єдина!" (учні різних класів на асфальті відтворили своє бачення нашої соборної мирної України, учасники зображували Україну, героїв української армії, прапор держави та її символи ). 

Для деяких з нас мир - це повсякденна реальність. На наших вулицях спокійно, діти ходять в школу. Там, де засади суспільства міцні, цей безцінний дар може ніким особливо і не помічатися. Проте для дуже багатьох людей в сучасному світі це не більше, ніж казкова мрія. Вони живуть в атмосфері нестабільності і страху. Саме для них в основному і існує цей день - Міжнародний день миру (англ. International Day of Peace), який був заснований в 1981 році Організацією Об'єднаних Націй як щорічне свято відмови від насильства і припинення вогню в глобальному масштабі.

Щороку 21 вересня люди в різних куточках земної кулі так чи інакше віддають данину миру. Це свято покликане змусити людей не тільки задуматися, але й зробити що-небудь заради миру.

Завершила кампанію концертна програма. Організаторами акцій були управління освіти, відділ у справах сім ї та молоді, ЦДЮТ, лідери самоврядування, а учасниками – учні усіх навчальних закладів міста.
Фотозвіт із святкування
0
репостів
0
репостів