У Шепетівському НВК №1 організують роздільний збір сміття

Автор 28 серпня 2015, 15:07
Активісти із Шепетівки отримали міні-грант від природоохоронної громадської організації "Екоклуб". Ініціативна група планує організувати роздільний збір сміття у Шепетівському НВК №1. Уже із жовтня школярі збиратимуть використані батарейки, PET-пляшки та папір у окремі контейнери.
У рамках проекту активісти на отримані гроші планують закупити та встановити 14 баків для сортування сміття, надрукувати інформаційні листівки для поширення в школі, а також провести кілька роз’яснювальних зустрічей з учнями Шепетівського НВК №1. 

«Реалізація проекту дасть змогу привчати молодь міста змалечку розділяти відходи, раціонально використовувати ресурси, привернути додаткові кошти в бюджет школи, а також буде темою для досліджень молодих науковців», – переконані ініціатори проекту: Павло Котенко, Ольга Підмогильна, Катерина Мітюк, Вадим Гудима та Віктор Балюк.

Активісти сподіваються, що в майбутньому школа буде самостійно здавати макулатуру, РЕТ-пляшки на переробку та отримуватиме за це кошти, а зібрані батарейки будуть відправляти ДП «Аргентум», що у Львові.

«Надання таких незначних коштів як 1000 грн. це більше моральна підтримка ініціативних груп на місцях, аніж реальне фінансування проекту», – коментує експерт Екоклубу з енергозбереження Дмитро Сакалюк. «Проте це вже історія успіху, яка допоможе активістам повірити, по-перше, що кошти при бажанні працювати отримати можна, по-друге – при вдалому втіленні проекту шанси отримати фінансування від інших донорських організацій будуть набагато вищими. Маленькі справи – це теж внесок у загальну скарбничку збереження клімату нашої планети», – запевняє природоохоронець.

Конкурс на міні-грант був оголошений на семінарі «Партнерство заради сталого розвитку громад Хмельниччини та Рівненщини», що проходив у Славуті 3-4 липня. Метою заходу було ознайомлення з особливостями реалізації програм з енергоефективності на місцевому рівні, а також можливостями спільної  роботи держслужбовців та громадських активістів заради якісного та енергоефективного життя в громадах.

0
репостів
0
репостів