Лише один випускник з Шепетівки набрав максимальний бал у тестах з української мови та літератури

Автор vsim.ua 21 травня 2015, 14:00
В Україні завершилась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, під час якого школярі складали базові тести з української мови та літератури. Зі своїми результатами вже ознайомились усі учасники ЗНО. Максимальних 200 балів набрало лише троє випускників області: з Нетішина, Шепетівки та Хмельницького.
Загалом на Хмельниччині до участі у зовнішньому незалежному тестуванні зареєструвалось 9993 випускника. Однак, на оцінювання прийшли лише 9657. Відтак, явка учасників склала 96,6 %.

Методист Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Ірина Ковальчук розповідає, що найвищі бали, які отримали випускники, стосуються лише базового рівня, максимальних результатів за поглибленим рівнем цього року немає. - На високий рівень спрацювало близько 8,2 % учасників оцінювання, - зазначає методист. - На середній рівень тести склала більша частина абітурієнтів – це 26 % від загальної кількості. Початковий рівень – майже 19 %.

Ірина Ковальчук каже, що були цьогоріч і такі випускники, які не набрали мінімальної кількості балів. Відтак, до необхідної кількості балів, аби пройти «поріг» не дотягнули 687 школярів. Це становить 7 % від загальної кількості учасників тестування. Оскаржити рішення стосовно свого результату можна, подавши апеляційну скаргу. Заяви розглядатимуться в Українському центрі оцінювання якості освіти на спеціальному засіданні. Скільки хмельничан матимуть можливість перескласти тести – поки невідомо.

- Точну кількість заяв на апеляцію сказати поки не можу. Нещодавно відбулося засідання експертної комісії на базі Українського центрі оцінювання якості освіти. Його, до речі, можна подивитись в онлайн-режимі на сайті Українського центру. Комісія прийняла рішення про зниження порогового балу з 25 до 22 тестових балів, - пояснює Ірина Ковальчук. - Це дало можливість 91, 6 % учасників ЗНО по Україні подолати поріг. Щодо Хмельниччини, то це поріг не подолало лише 7%.

17 травня завершився термін подання апеляційних заяв щодо оскарження результатів і на даний час на базі регіональних центрів відбувається перепровірка робіт. Результати обіцяють надіслати учасникам уже впродовж тижня.
0
репостів
0
репостів