Учні професійного ліцею відвідали буцегарню

Автор О.Ящук 15 листопада 2014, 02:02
13 листопада з метою профілактики злочинності серед неповнолітніх, учні 103 групи Шепетівського прфоесійного ліцею відвідали Шепетівську виправну колонію №98.
У ШВК №98 утримуються чоловіки, які вперше засуджені до позбавлення волі за тяжкі та особливо тяжкі злочини (грабіж, розбій, зґвалтування, вбивство, хуліганство, угон транспортного засобу, і т.д.). 

Працівники колонії показали учням умови проживання, ознайомили з режимом дня засуджених. Юнаки мали змогу поспілкуватись з одним із в’язнів, який розповів їм про свої помилки, як потрапив за колючий дріт, та про те, що жалкує за вчинене ним діяння, адже за скоєний злочин отримав 15 років позбавлення волі. І засуджений, і працівники колонії наголосили, що злочинний шлях починається з першої пляшки пива, з першої викуреної цигарки, з перших сто грамів, з необдуманих вчинків та сумнівних компаній. І лише потрапивши за ґрати, починаєте розуміти, що тепер ви стали нікому непотрібні, залишились тільки рідні люди – батьки, а так звані «друзі» навіть і не згадують, що ви існуєте. 

Можна лише сподіватись, що така зустріч не залишиться поза увагою підлітків, буде їм повчальною і що вони зрозуміли: існує межа між ними - на волі і тими, що за ґратами, і цю межу дуже легко перетнути і опинитись вже по іншу сторону закону.
0
репостів
0
репостів