Шепетівку відвідав міністр освіти України

Вчора наше місто відвідав один з небагатьох нинішніх членів Кабінету міністрів України, якому дійсно вдалось почати запроваджувати реформи у свому відомстві. Квіт Сергій Миронович зустрівся з освітянами і всіма бажаючими шепетівчанами в будинку культури.
Хоч, як неважко було здогадатись, Сергія Мироновича привезли в рамках агітації за Блок Петра Порошенка та їх мажоритарника по нашому округу, але у свому виступі міністр освіти приділив цьому лише декілька слів. Весь свій виступ він присвятив поясненню освітянам суті своїх реформ та відповідям на нагальні питання, які турбували вчителів та педагогів нашого міста та району.

Зокрема бурхливими оплесками було підтримано слова про те, що практика, коли всіх вчителів заставляли брати участь у конкурсах та писати методичні вказівки, відтепер піде у минуле. Хоча це не означає, що конкурсів не буде взагалі, це непогана можливість вчителям отримати новий досвід та поділитись своїми напрацюваннями з колегами.

Із залу лунали питання про надбавки до вчительської зарплатні, стипендії студентам, пенсіонерів, які не дають дорогу молодим, та багато інших питань. Сергій Квіт розлого давав відповіді по кожному питанню і пообіцяв, що хоч зараз дуже скрутні часи і велика частка бюджету спрямовується до Міністерства оборони, але поступово вони все таки спробують підвищити всі виплати.

Всі записки, які приходили із зали, отримали також відповідь, після чого міністр забрав їх з собою і пообіцяв деякі з проблем, які там були описані, взяти на особистий контроль.

На завершення Сергій Квіт подякував освітянам за роботу та запросив про всі питання та пропозиції, які будуть виникати у освітян, писати йому особисто на фейбук.
0
репостів
0
репостів