Конкурс рефератів на Хмельницькій АЕС

Автор 16 квітня 2014, 21:03
Вже майже два десятиліття поспіль відділом роботи з громадськістю і ЗМІ Хмельницької АЕС проводиться конкурс рефератів та наукових робіт «Майбутнє атомної енергетики». Щороку до конкурсу долучаються все більше нових учасників з регіону розташування ХАЕС. Зокрема, активну участь у конкурсі, цьогоріч, взяла молодь із Білогірщини.  До участі в конкурсі представлено також роботи учнів із міст Шепетівки, Славути, Нетішина та населих пунктів Ізяславського, Славутського районів Хмельницької області.

Авторитетне журі, до складу якого увійшли керівник відділу підготовки оперативного персоналу навчально-тренувального центру ВП ХАЕС Володимир Фінчук, начальник зміни енергоблока, який також опікується молоддю в Українському ядерному товаристві Олександр Хомич, начальник еколого-хімічної лабораторії відділу охорони навколишнього середовища Олександр Голод, керівник відділу роботи з громадськістю і ЗМІ Тетяна Лиситчук, високо оцінило представлені роботи. Враховували, перш за все, креативність та індивідуальність при написанні та захисті наукових робіт.

Саме тому, найкращою визнано роботу учня Нетішинської ЗОШ №2 Олександра Чмирука «Дослідження вітроенергетичної установки за допомогою математичного моделювання». Наукова робота має прикладний характер і відзначена гран-прі конкурсу. Перше місце одностайним рішенням журі присуджено учениці Шепетівської ЗОШ №6 Марії Молодецькій, яка дослідила природоохоронну діяльність на Хмельницькій АЕС. Другу сходинку посіла Марина Бондар із Білогірщини, яка дослідила вплив Хмельницької АЕС на свій регіон та прийшла до висновку, що сусідство із атомною станцією не загрожує довкіллю рідного краю. Про своє бачення атомної енергетики та її перспектив розповіла Альона Хом’як школярка із Ізяславського району, яка також посіла друге місце. Третю сходинку поділили між собою учениця Славутської ЗОШ № 4 Наталія Синиця  та Віталій Дячук школяр із Білогірського району, темами дослідження яких були вплив АЕС на довкілля. 

Загалом всі роботи вирізняються різномаїттям і впевненістю учасників в подальших перспективах та розвитку атомної енегетики. Конкурс пройшов в атмосфері доброзичливості та діалогу. Юні науковці висловлювали свою думку, набували досвіду та дізнавалися нового для покращення своїх знань в галузі атомної енергетики
0
репостів
0
репостів