Став другим на олімпіаді з фізичної культури

Автор Кривінчук О. А. 01 квітня 2014, 11:51
«Школа – це тонкий і чутливий музичний інструмент, який творить  мелодію людської гармонії, що впливає на думку кожного вихованця, але творить лише тоді, коли цей інструмент добре настроєний», - сказав Василь Сухомлинський. І це дійсно так. Адже, якщо дитина навчається з насолодою, відчуває відповідальність за результати своєї праці перед собою, своїми батьками, вчителями, розуміє, що від її сьогоднішніх успіхів залежить майбутнє, то й справді твориться чудова мелодія людської гармонії. Саме такі гармонійні, цілеспрямовані особистості приносять славу нашому району, виборюючи перемоги на обласних олімпіадах з навчальних дисциплін.

Олімпіада з фізичної культури – особлива, адже тут дитина повинна продемонструвати не лише знання, а й фізичну підготовку, витривалість вміння зосередитись, зрештою – волю. Це може зробити не кожен, а лише той, хто по-справжньому любить спорт, займається фізичною культурою не лише на уроці в школі, той, для кого ці заняття є системою, щоденною напруженою працею. Не випадково і завданням цієї ще зовсім молодої олімпіади (вона проводить лише другий рік) є підвищення інтересу учнів загальноосвітніх навчальних закладів до поглибленого вивчення предмета «Фізична культура», визначення рівня оволодіння необхідними знаннями й уміннями в області фізичної культури,  а її метою - виявлення творчих здібностей учнів, підвищення рівня знань в галузі «Фізична культура та спорт».

Нам дуже приємно, що район у цій особливій новій олімпіаді показав себе на досить високому рівні. Адже учень  Михайлюцької зош І-ІІІ ст. Парфенюк Владислав вже другий рік поспіль виборює перше місце на обласній олімпіаді з фізичної культури. І ось цьогоріч він захищав честь області на Всеукраїнській олімпіаді (у ній беруть участь лише учні 11 класів), що проходила у  Хмельницькому 23-27 березня.

Програма олімпіади складалася із двох частин: практичної та теоретико-методичної. Конкурсні практичні іспити складалися із виконання фізичних вправ базової частини програми з фізичної культури за різними розділами. Наш учень гідно пройшов всі випробування, продемонстрував витримку, наполегливість, волю до перемоги і за підсумками всіх випробувань виборов ІІ місце.

Цій перемозі Владислав завдячує своєму наставнику, пораднику і просто вчителю  Фіялчуку Володимиру Миколайовичу, який навчав його, готував до олімпіади і підтримував на самій олімпіаді впродовж усіх днів її проведення.
Тож щиро вітаємо  Владислава та його наставника Володимира Миколайовича з перемогою. Зичимо подальших злетів і перемог.
0
репостів
0
репостів