Версія для друку

У Шепетівці вперше провели операцію з видалення катаракти та заміни кришталика ока на штучний

Автор 06 листопада 2018, 00:58

Вперше у Шепетівській центральній районній лікарні, 28 жовтня 2018 року, у хірургічному спеціалізованому відділенні, була проведена факоемульсифікація катаракти з імплантацією штучного кришталика – операція з видалення катаракти та заміни кришталика ока на штучний. Шістьох пацієнтів у цей день прооперував лікар-офтальмолог вищої категорії, офтальмохірург клініки «Окомедікас» Романюк Олександр Сергійович.

Наступною датою для проведення даних оперативних втручань було визначено 23 листопада 2018 року. У майбутньому такі операції планується виконувати один раз на місяць, а у разі виникнення потреби – частіше. 

Сучасне медичне обладнання для проведення такого виду операцій у безоплатне користування Шепетівській ЦРЛ надала офтальмологічна клініка «Окомедікас». 

Факоемульсифікація катаракти з імплантацією штучного кришталика

Операція з лікування катаракти проходить під місцевою крапельної анестезією (в очі закапуються спеціальні знеболюючі краплі).

Потім хірург робить мікроскопічний розріз в оці, через який вводиться спеціальний мікроприлад, що подає ультразвук. За допомогою ультразвуку, помутнілий кришталик дробиться і видаляється.

Замість помутнілого кришталика імплантується складна інтраокулярна лінза – штучний кришталик, який тепер фокусує зображення, як новий об’єктив.

Після операції мікророзріз заживає самостійно без накладення швів.

Переваги такої операції в тому, що вона:

– виконується амбулаторно,
– безболісна,
– безкровна,
– без накладення швів,
– триває до 20 хвилин.

Ефективність операції з видалення катаракти становить 98% і вище. Завдяки застосуванню сучасних технологій та інструментів операція стала ще більш безпечною.

Шепетівська ЦРЛ

Останнє редагування 06 листопада 2018, 01:04